Zoveel begrippen op de website van Usenet wat houden die allemaal in

Zoveel begrippen op de website van Usenet: wat houden die allemaal in?

Wanneer jij eens op de website van Usenet kijkt, zie je vrijwel meteen allemaal termen voorbij komen waarvan jij eigenlijk geen idee hebt wat de precieze betekenis eigenlijk is. Dit is niet raar, want sommige begrippen zijn zo technisch dat het zelfs lastig is om deze in Jip en Janneke taal uit te leggen. Toch hebben wij ons best gedaan om jou zo goed mogelijk te ondersteunen in de betekenis van de begrippen waarbij jij vastloopt. En zie daar: deze blog. In deze blog vind je de antwoorden waarnaar jij op zoek bent om vervolgens voor eens en voor altijd duidelijkheid te creëren omtrent Usenet. Gauw verder lezen dus!

Begrippen en betekenis

Zoals je net kon lezen, is het voor veel begrippen best lastig om een precieze betekenis te geven. Toch gaan we maar eens een gokje wagen. Mochten er overigens nog begrippen zijn die in deze blog niet worden behandeld, dan raden we je ten zeerste aan om contact op te nemen met het team van Usenet. Er staat ongetwijfeld een team vol professionals voor jou klaar om jou te ondersteunen en te helpen waar nodig!

Retentie:

Vrijwel het belangrijkste begrip binnen dit merk is de term ‘retentie’. Retentie is de tijd dat een Usenet-serviceprovider bestanden bewaart die zijn opgeslagen op zijn servers. Je kunt dit ook wel omschrijven als de tijd dat gebruikers van Usenet een bestand kunnen downloaden. Onder de Usenet-serviceproviders geldt: hoe langer de retentie, hoe beter.

Payserver:

Ook het begrip ‘payserver’ ben je ongetwijfeld tegen gekomen op de website van Usenet. Een Usenet-serviceprovider waar je voor moet betalen, noem je een payserver. Door te betalen krijg je toegang tot de verschillende nieuwsgroepen. Er zijn ook serviceproviders die hun diensten – voor een deel – gratis aanbieden. Deze worden free servers genoemd. 

Uiteraard zijn er nog meer dan genoeg termen binnen Usenet die niet helemaal duidelijk zijn. Om die reden raden we je, nogmaals, aan om contact op te nemen met het team vol specialisten dat voor jou klaarstaat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *