boeken

Werken in het sociale domein: welke opleidingen kun je doen?

Wil jij altijd al in de zorg werken maar wist je nog niet waar in de zorg jij wilt werken? Dan kun je kijken voor het werken in het sociale domein. De zorg is natuurlijk een erg groot begrip. Hierom is het ook moeilijk om een kant te kiezen voor je werk. Wanneer je binnen de sociale domein wilt werken, dan dien je een HBO diploma behaald te hebben. Daarnaast zijn de eisen ook nog dat je de juiste opleiding hebt gevolgd voor deze factor. Er zijn veel opleidingen die je kunt doen als het gaat om Sociaal domein. Zo kun je de opleiding HBO Wmo-consulent, HBO social work of MBO sociaal werker volgen. Met deze opleiding heb je de mogelijkheid om te solliciteren binnen de factor sociaal domein. 

Een WMO opleiding volgen, welke opleiding jij kan doen

Als je op het MBO niveau zit, dan is het niet mogelijk om je direct een te melden voor een HBO diploma. Dit betekent dat je de WMO opleiding op MBO moet doen. Voor een WMO opleiding dien je en niveau 4 diploma te hebben. Hierdoor heb je de mogelijkheid om in te stromen binnen deze klas. Als je al op het HBO zit, dan heb je de mogelijkheid om je aan te melden voor HBO social work of WMO-consulent. Deze opleidingen passen perfect binnen de factor sociale domein. 

Opleiding volgen voor de factor inkomensconsulent

Naast de zorg, heb je ook de mogelijkheid om een opleiding te volgen zodat je na de opleiding kunt beginnen als een inkomensconsulent. Een inkomensconsulent is iemand die gaat kijken of je recht hebt op een uitkering. Daarnaast kijk je als een inkomensconsulent ook wat de hoogte hiervan zou moeten zijn. Om deze informatie te krijgen, zal je veel verschillende informaties moeten verzamelen over één persoon. Hierna leg je huisbezoeken af om te kijken of de mensen recht hebben op een uitkering.

Welke opleidingen kun je volgen voor het worden van een inkomensconsulent? 

Als je later als inkomensconsulent wilt werken, dan is het handig om te kijken voor een opleiding op je eigen niveau. Zo kun je kijken voor de opleiding HBO schuldhulpverlening. Daarnaast heb je ook nog HBO inkomensconsulent en je juridisch kwaliteitsmedewerker. Als je deze opleidingen volgt, heb je de mogelijkheid om later aan de slag te gaan als een inkomensconsulent. De duur van de opleidingen kunnen er verschillen. Zo kun je een opleiding volgen van 6 maanden, maar er zijn ook opleidingen die je langer kunt volgen. 

Wat kun je bereiken na een opleiding?

Na een opleiding heb je de mogelijkheid om te gaan solliciteren. Doordat je gaat solliciteren, zal er een kans zijn dat je aangenomen wordt. Je kunt dus beginnen met werken. Heb jij nou de behoefte om door te studeren naar een hoger niveau? Dan is dit zeker mogelijk. Als je een HBO niveau opleiding hebt gevolgd, heb je de mogelijkheid om door te studeren naar de universiteit. Op de universiteit leer je meer over de inhoud. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *