Naamslinger

Naamslinger

Door het ophangen van een naamslinger in jouw woonkamer kun je diverse gebeurtenissen op een heel leuke en vrolijke manier aangeven. Het woord naamslinger zegt het al: de naam wordt als slinger opgehangen. Dat kun je doen bij een geboorte, bij het behalen van een examen, bij een verjaardag, bij de terugkomst van een buitenlandse reis, wanneer een militair van een missie terugkeert, bij een trouwfeest of een jubileum. Allemaal feestelijke gebeurtenissen die je graag aan iedereen die erin geïnteresseerd is wilt laten zien. Je kunt een naamslinger zelf maken. Je kunt er ook een online bestellen en deze kant en klaar laten bezorgen. Een naamslinger kan uit verschillende materialen bestaan bijvoorbeeld van stof of vilt. De naamslinger kan worden uitgevoerd met bijvoorbeeld verschillende vlaggetjes, diverse kleuren en prints. Deze slinger zorgt voor een vrolijk geheel. Je kunt er een kinderkamer mee versieren, gebruik de naam van het kind of een andere tekst, die kan blijven hangen om de kinderkamer vrolijk te kleuren. De stof, het dessin en de kleuren kun je zelf kiezen, als je een naamslinger online bestelt. Op die manier wordt het toch een beetje je eigen creatie.   

Mogelijkheden naamslinger

Bij een naamslinger denk je meestal aan een koord (slinger) met daaraan de letters van de naam van het feestvarken. Vaak is dat ook het geval, maar er zijn meer mogelijkheden met een naamslinger. Er zijn naast letters ook cijfers en symbolen te koop, waarmee jij je eigen tekst kunt samenstellen. Ook heb je keuze uit het materiaal, bijvoorbeeld karton, stof of vilt. Uiteraard zijn er diverse kleuren en ontwerpen, die je online kunt bestellen. Een naamslinger hoort bij de feestartikelen en kan naast de verjaardagen van alle huisgenoten ook worden gebruikt voor Carnaval, Kerstmis, Sinterklaas enz. Werkt jouw collega een aantal jaren op dezelfde plaats, verras hem of haar met een naamslinger in zijn of haar kantoor of op een andere werkplek. Het ziet er meteen erg feestelijk uit. Iedereen die binnenkomt zal vragen “is hier iets te vieren?”. Het feestvarken zal dan “moeten” trakteren!! 

Altijd leuk om er wat extra bij te doen denk dan eens aan luchtplantjes!

Materialen naamslinger

Bij de geboorte van een baby vinden de opa’s en oma’s het vaak leuk om een zelfgemaakt cadeau te geven. Opa’s beginnen te timmeren en oma’s te breien en te haken. Wat heeft dat met een naamslinger te maken? Heel veel! Een naamslinger kan namelijk van hout worden gemaakt (als je een handige opa hebt), houten letters voor de naam van de baby en eventueel de geboortedatum. Een schitterend cadeau dat lang in de babykamer en vervolgens in de kinderkamer kan blijven hangen. Wanneer oma aan het haken gaat, kan ook zij een naamslinger creëren door er een te haken, bijzonder mooi handwerk!  Je kunt dit online terugvinden als je voorbeelden of ontwerpen nodig hebt. Is dit allemaal te veel werk of houd je persoonlijk meer van een papieren, stoffen of vilten naamslinger? Ook dat is een prima keuze! Tip: wil je voor Pasen of voor een andere feestdag met je kinderen iets knutselen? Denk dan eens aan versiering met een naamslinger. Let eens op hoe trots je kinderen zijn als dit zelfgemaakte werkje aan de muur hangt te pronken. Je kunt het knutselwerk bewaren voor het volgende jaar en opnieuw gebruiken. Of je maakt een nieuwe en kijkt hoe de creativiteit van jou en de kinderen is gegroeid. Nog een tip: komt er binnenkort een baby? Laat het broertje of zusje de kleine begroeten met een zelfgemaakte naamslinger. Kinderen worden op een gezellige manier als grote broer en/of zus betrokken bij de komst van de baby.    

Zelf naamslinger maken

Het wordt je online gemakkelijk gemaakt om zelf een naamslinger te ontwerpen. Ga naar een site waar deze worden verkocht en je wordt stap voor stap naar een mooi resultaat gebracht. Denk na over de tekst, deze moet je namelijk intypen. Haal inspiratie uit de voorbeelden die je online op de site vindt. Welke cijfers, letters en symbolen wil je gebruiken? Welke kleur spreekt je het meeste aan? Het online zelf een naamslinger maken is een prettige en heel eenvoudige manier. Velen bezoeken de sites en maken op deze manier een naamslinger, toch ontwerp je samen met de ontwerpmodule door de keuzes die je maakt een unieke naamslinger voor jouw feestelijke gelegenheid. Schitterend om je kind te verrassen met een verjaardagsslinger of als decoratie voor zijn of haar slaapkamer als een persoonlijk cadeau. Gebruik de lievelingskleur(en) van het feestvarken en je creëert een heel persoonlijk geschenk. En om de naamslinger nog verder te verfraaien kun je ballonnen en vlaggetjes gebruiken.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *