De belangrijkste elementen voor een luxe badkamer

Men zegt wel eens dat iedereen in één oogopslag een luxe badkamer kan herkennen. Wanneer er vervolgens gevraagd wordt welke elementen nou zorgen voor die luxe badkamer, dan wordt het lastiger. Echter is dit wél een belangrijke vraag wanneer jijzelf een luxe badkamer wil creëren. In deze blog wordt daarom antwoord gegeven op deze complexe vraag.

Ruimte en materiaalkeuze

Eén van de belangrijkste aspecten van een luxe badkamer is ruimte. Zo is het belangrijk dat je badkamer ruimtelijk oogt. Wanneer je veel vierkante meters tot je beschikking hebt, is dat natuurlijk meteen mooi meegenomen. Echter heeft niet iedereen een grote badkamer tot zijn of haar beschikking. Wanneer dit het geval is probeer dan zo veel mogelijk neutrale kleuren te gebruiken in combinatie met minimalistische elementen.

Verder is de materiaalkeuze een belangrijk aspect binnen de luxe badkamer. Zo is het belangrijk dat je hiervoor de juiste materialen kiest, zo zou je materialen als marmer, solid surface, massief eikenhout of composiet kunnen gebruiken. Dat betekent natuurlijk niet dat je de gehele badkamer met marmer moet betegelen. Echter kun je deze materialen wel verwerken in het badkamermeubel of in de douchewand. Kwalitatieve epoxy vloercoating is ook zeker een aanrader!

Verlichting & uitzicht

Een van de belangrijkste elementen in een luxe badkamer is de verlichting. Tegenwoordig is er een ontzettend groot aanbod van designerlampen te vinden waarmee je een luxe sfeer kunt creëren. Echter hoeft het niet altijd een zichtbaar opvallende designerlamp te zijn. Zo kun je met spotjes en indirecte LED-sfeerverlichting al heel veel bereiken.

Verder is het uitzicht ook een belangrijk element in de luxe badkamer. Natuurlijk heeft niet elke badkamer een uitzicht, maar heeft jouw badkamer dit, maak daar dan ook gebruik van. Door op de juiste manier gebruik te maken van licht én het uitzicht kun je het aanzicht van de badkamer al heel snel positief verbeteren. Plaats overigens geen gordijnen of andere decoraties voor het raam, zo zorgt een vrijstaand raam voor ruimtelijkheid, iets wat zeer belangrijk is bij het creëren van een luxe badkamer.

Een vrijstaand bad

Net als het uitzicht, heeft niet elke badkamer de ruimte óf mogelijkheid voor het hebben van een vrijstaand bad. Maar heeft jouw badkamer dat wel, maak daar dan ook gebruik van. Wanneer de ruimte het toelaat, probeer het vrijstaande bad dan voor het raam te plaatsen. Zorg ervoor dat de egaline vloer professioneel is gemaakt. Dit resulteert in een nog luxere look.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *