Wat is een wordpress website?

WordPress, wat is dat? Een vraag die velen kunnen beantwoorden, maar sommigen ook niet. Een enkeling van de mensen zal ook nooit iets te maken gaan hebben met wordpress en voor hen is het ook allesbehalve interessant. Wat is wordpress? En wat kun je met wordpress? Alle informatie die je nodig hebt over wordpress lees je hieronder!

Wat is wordpress?

Een wordpress website is niets minder dan een systeem om een website, blog of een webshop. Met wordpress kun je deze bovenstaande 3 punten opstellen. Voor wordpress heb je niet veel technische kennis nodig, al denken veel mensen van wel. Wil je een website bouwen? Dan kun je gebruik maken van wordpress. Omdat een wordpress website tegenwoordig zo eenvoudig is in gebruik, wordt het ook steeds meer gebruikt door mensen voor het creëren van websites.

Waarom wordpress gebruiken?

Waarom gebruiken zoveel mensen wordpress? Hieronder hebben wij een aantal redenen waarom je wordpress moet gebruiken voor je website of blog.

Het grootste voordeel is dat wordpress een gratis en open source is. Dit betekent dat je nooit hoeft te betalen om er gebruik van te maken. Wel betaal je natuurlijk voor de hosting of je domeinnaam, maar voor het stukje software hoef je niet te betalen!

Ook is wordpress makkelijk te gebruiken. Er zijn veel verschillende uitbreidingen beschikbaar gesteld. Er zijn veel gratis plug-ins waarmee je allerlei dingen toe kunt voegen aan je website. Je hebt plug-ins voor een webshop, maar ook voor een goede SEO. Alles wat je nodig hebt dus. Aangezien zoveel mensen het nu gebruiken, is het ook makkelijker om hulp te krijgen bij wordpress. Als dit nodig is.

Nadelen wordpress

WordPress is overal een top platform dat veel gebruikt wordt door bedrijven en overheden. Juist door deze populariteit wordt het interessant voor hackers om zich hiermee bezig te houden. Hackers hebben een goede kans om zich in jouw website te wurmen. Dit komt, omdat sommige websites een slecht update-beleid hebben. Zorg er dus voor dat dit goed zit.

Waarom hacken ze dan wordpress? Dit doen de hackers om spam te versturen. Irritante mailtjes waar de meeste mensen niet om vragen. Deze mailtjes worden, als je gehackt bent, verstuurd vanuit jouw website. Dit kan een wat minder leuk gevolg hebben. Jouw website kan op de zogeheten blacklist terecht komen. Hierdoor kun je niet meer mailen. Hackers doen dit ook om persoonsgegevens te verkrijgen. Dezen zijn geld waard. De gegevens plaatsen ze op websites met linkjes en wanneer iemand die link aanklikt, krijgen de hackers hier geld voor. Om deze nare hackers acties te voorkomen is het goed om je wordpress in onderhoud aan te melden. WordPress onderhoud helpt bij het tegengaan van ongewenste hackers op je site. Heb jij of wil jij een wordpress website? Denk er dan aan om deze onderhoud ook aan te schaffen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *