Hoe creëer je een andere sfeer in huis, 5 tips

Hoe creëer je een andere sfeer in huis, 5 tips

Ben je uitgekeken op je huidige interieur en zou je graag wat anders willen? Een compleet nieuw interieur is een behoorlijke aanslag op je bankrekening. Toch zijn er mogelijkheden om met een bescheiden budget je huis er totaal anders uit te laten zien. Wil je dus een andere sfeer in huis creëren en niet al te veel geld uitgeven, dan hebben we hier 5 tips voor hoe je dat kunt aanpakken. 

Hang extra grote lampen op

Veel mensen weten niet hoe belangrijk goede verlichting is om sfeer te creëren in huis. Maar ook als de lamp niet aan staat wil je dat het een mooi onderdeel vormt van het interieur. Door een extra grote lamp op te hangen kun je een ruimte een totaal andere uitstraling geven. De lamp wordt dan een eyecatcher op zich, zonder dat hij aan staat. Hang bijvoorbeeld een extra grote lamp op boven de eettafel, in je slaapkamer of bij de zithoek. Je kunt met een extra grote lamp ook een saaie entree hal een geheel eigen karakter geven.

Houten jaloezieën

Met mooie jaloezieën kun je in een handomdraai veel sfeer creëren in huis. De manier waarop het zonlicht gefilterd wordt door de lamellen zorgt voor een mooi diffuus licht. De keuze in jaloezieën is heel breed: Je kunt kiezen uit jaloezieën met lamellen in verschillende diktes en van verschillende materialen als aluminium, pvc, bamboe en hout. Vooral houten jaloezieën zijn erg mooi als je je interieur een boost wil geven. Kies bijvoorbeeld voor blank houten jaloezieën die passen prachtig bij een Scandinavisch interieur of gebruik ze om een landelijke sfeer te creëren.

Leg iets anders op de vloer

Je kijk er misschien niet vaak naar omdat je er bovenop staat, maar de vloer draagt zeker bij aan de uitstraling van je huis. Door iets anders op de vloer te leggen kun je dus ook een compleet andere sfeer creëren. Kies bijvoorbeeld deze keer voor een warm hoogpolig tapijt om een romantische sfeer te creëren, of laat parket in een visgraatmotief op de vloer leggen. Nieuwe vloerbedekking is misschien de minst goedkope manier om de sfeer in huis te veranderen, maar het is nog steeds minder duur als een compleet nieuw interieur.

Doe iets bijzonders met je muur

Een snelle methode om de sfeer te veranderen met maximaal effect is om je muren aan te pakken. Verf je muren in een nieuwe kleur, en kies een muur uit die je een afwijkende kleur geeft. Of hang een muur helemaal vol met leuke fotolijsten met foto’s van momenten waar je mooie herinneringen aan hebt. 

Haal meer groen in huis

Met planten kun je een aangename en ontspannen sfeer in huis creëren. Planten zorgen er bovendien ook voor dat de luchtvochtigheid in huis beter op peil blijft en er zijn zelfs planten die de luchtkwaliteit helpen verbeteren. Kies voor een paar grote planten als eyecatchers en cluster groepen kleine planten samen voor een mooi effect. Heb je niet zulke groene vingers, kies dan voor planten die weinig onderhoud nodig hebben. Met bijpassende bloempotten of bakken zorgen deze groene vrienden voor een compleet andere sfeer. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *