Wat is een PubQuiz?

Gigantisch veel mensen vinden het bijzonder leuk om deel te nemen aan een bepaalde quiz die wordt georganiseerd. In eerste instantie kan je door deel te nemen aan een zogenaamde PubQuiz uiteraard je kennis testen waarover je beschikt. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat er sprake bij is van een stukje sociaal contact ook. Het spreekt namelijk voor zich dat er heel wat verschillende mensen zijn die deelnemen aan een dergelijke quiz waardoor er mogelijks zomaar ook nieuwe vriendschappen kunnen ontstaan. In ieder geval, alles wat je over deelnemen aan een dergelijke quiz dient te weten laten we je graag hieronder ontdekken. 

Wat is een PubQuiz precies? 

Laat ons om te beginnen eerst even kijken naar wat zo’n PubQuiz nu eigenlijk precies is. Het gaat hierbij immers om een quiz die zoals de naam je al aangeeft wordt georganiseerd door en in een pub. In eerste instantie wordt zo’n quiz dan uiteraard aangekondigd onder de vaste klantengroep van de pub, maar daarnaast is het zo dat ook toevallige bezoekers eraan deel kunnen nemen. In principe is het zo dat er geen echte eisen verbonden zijn aan deelnemen aan een dergelijke quiz. Hou er bovendien eveneens rekening mee dat er altijd wel een bepaalde prijs in de wacht kan worden gesleept. Het gaat hierbij dan vaak om bijvoorbeeld een fles Champagne, maar daarnaast is het ook mogelijk dat er bijvoorbeeld een bepaalde lekkernij wordt aangeboden. Het winnen van cash geld is doorgaans een stuk minder voor de hand liggend, maar ook dat is soms wel degelijk mogelijk.

Wie kan er allemaal aan deelnemen?

Wanneer er een PubQuiz wordt georganiseerd waar je aan wenst deel te nemen spreekt het voor zich dat je, je de vraag zal stellen of er bepaalde eisen zijn verbonden aan deelname of niet. In het merendeel van de gevallen is dat gelukkig niet het geval. Je dient er natuurlijk wel rekening mee te houden dat je, je tegen een bepaalde datum zal moeten inschrijven. Bovendien is het eventueel mogelijk dat er een bepaalde leeftijdslimiet kan worden ingesteld. Dat is dan vooral het gevolg van het feit dat een PubQuiz doorgaans wordt georganiseerd voor volwassenen en uiteraard niet voor kinderen. In ieder geval mag het duidelijk zijn, in principe is er helemaal niets dat je in de weg hoeft te staan om deel te nemen aan een leuke quiz die in een pub wordt georganiseerd. 

Is je voorbereiden een must of niet?

Het is in principe de bedoeling van een PubQuiz dat iedereen over de mogelijkheid beschikt om eraan deel te nemen. Dit zorgt er in de basis voor dat je, je niet speciaal hoeft voor te bereiden. Verder is het wel zo dat er doorgaans gebruik wordt gemaakt van verschillende categorieën. Het gaat hierbij dan bijvoorbeeld om de categorieën zoals hieronder aangegeven: 

  • Actualiteit; 
  • Sport; 
  • Geschiedenis, 
  • Aardrijkskunde; 

Wanneer je ervoor kiest om even goed de actualiteit op de voet te volgen is de kans dus ontzettend groot dat je al heel wat antwoorden op gestelde vragen zal weten. Bovendien is het zo dat een goede parate kennis doorgaans volstaat om een heel eind te komen bij een PubQuiz. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *