Wanneer geef je of koop je bloemen?

Bloemen kun je voor verschillende gelegenheden aanschaffen en er zijn ook verschillende redenen op te noemen waarom je juist voor een bloemetje zou moeten kiezen in plaats van een ander cadeau. Een goede reden is dat ze lekker ruiken, maar dat ze ook voor een betere luchtkwaliteit zorgen. En ze zien er natuurlijk vrolijk uit. Zeker wanneer je kiest voor een mooie bos met kleurrijke bloemen. Met een mooie bos kun je zelfs een boodschap overbrengen als je dat zou willen, want vrijwel iedere soort en kleur heeft een bepaalde betekenis. Wil je weten wanneer je iemand een bloemetje cadeau kan doen of voor welke gelegenheden je ze kunt kopen? Lees dan snel verder.

Iemand een bloemetje geven op zijn of haar verjaardag

Het ligt natuurlijk voor de hand, maar een mooie bos bloemen kun je natuurlijk prima cadeau geven wanneer iemand jarig is. Vooral vrouwen zijn gek op bloemen, maar een mooie bos kan ook prima worden gegeven wanneer een man jarig is. Daar is echt helemaal niets mis mee. Ga bijvoorbeeld voor een bos rozen of kies een boeket met de kleuren van het seizoen. 

Bloemen als felicitatie

Je feliciteert iemand als die jarig is, maar je kunt ook iemand feliciteren als diegene bijvoorbeeld zijn diploma of rijbewijs heeft gehaald. Of wanneer iemand een nieuwe woning krijgt, zwanger is of een kindje heeft gekregen. Een bos mooi en vrolijke bloemen is dan de beste keuze en je kunt het boeket eventueel aanvullen met bijvoorbeeld een leuk handgeschreven kaartje waarin je vertelt dat je trots bent op diegene.

Steuntje in de rug

Is iemand ziek of ligt diegene in het ziekenhuis? Dan kan die persoon wel een steuntje in de rug gebruiken en een mooie bos bloemen is zeker een goede keuze wanneer je iemand wilt steunen en beterschap wilt wensen. Dan hebben we nog wel een belangrijke tip voor je, want bepaalde afdelingen in ziekenhuizen accepteren geen bloemen. Dus als er iemand in het ziekenhuis ligt en je wilt hem of haar verrassen met een bloemetje? Check dan eerst even bij de afdeling of bloemen wel zijn toegestaan.

Met een bloemetje de liefde verklaren

Ga je op date of wil je iemand gewoon laten weten dat je om hem of haar geeft? Dan zijn bloemen natuurlijk ook een goede keuze om de liefde te verklaren. Ga dan vooral voor een mooie bos rode rozen, want rood is ook de kleur van de liefde. Voor een eerste date zijn rode rozen wellicht iets te heftig. Dan zou je bijvoorbeeld ook heel goed kunnen kiezen voor bijvoorbeeld roze rozen of gewoon een kleurrijk boeket met verschillende kleurtjes en soorten bloemen.

Een bloemetje voor het echtpaar

Een trouwerij zonder bloemen is niet voor te stellen en vaak is de venue al leuk aangekleed met bloemstukken, bossen bloemen en tafelstukken met bloemen. Daarnaast heeft de bruid doorgaans het trouwboeket vast wanneer ze naar het altaar loopt. Maar als gast kun je ook een mooi boeket meenemen. Ga bijvoorbeeld voor een elegant wit boeket of juist voor een kleurrijk boeket om de feestelijke gebeurtenis te vieren. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *