Waar gaat de lean methode over?

Als je een onderneming hebt is het erg belangrijk dat je alles geregeld hebt. Hiermee wordt bedoeld de administratie van het personeel, maar ook dat je website er goed uit komt te zien. Ondernemers hebben over het algemeen altijd druk en dat is ook niet gek. Veel bedrijfsprocessen zijn erg van belang, maar wist je dat je deze processen kunt gaan verbeteren? Door diverse bedrijfsprocessen te verbeteren is het mogelijk om beter te werk te kunnen gaan. Je kunt op meerdere manieren de processen van je bedrijf efficiënt gaan maken. Met de lean methode is dit ook mogelijk, maar wat houdt de lean methode nou 

eigenlijk precies in?

Wat is de lean methode precies? Je hebt het misschien al wel een keer voorbij zien komen en dat is ook niet gek. De lean methode is namelijk een methode waarmee je processen binnen een bedrijf kunt gaan verbeteren. Lean wordt door meerdere bedrijven gebruikt en het blijkt ook echt goed te werken. Zo is het op deze manier erg eenvoudig om de processen binnen een onderneming te kunnen verbeteren. Als je benieuwd bent hoe dit allemaal tot zijn werk gaat en wat de voordelen zijn die hierbij komen kijken. Dan kun je in dit artikel hier uitgebreid meer over te weten komen.

Wat is de lean methode?

Lean is eigenlijk eenvoudig uit te leggen en het houdt letterlijk in dat het slank is. Door de lean methode toe te passen kun je processen binnen je bedrijf wat kleiner gaan maken. Hiermee wordt bedoeld dat er geen tijd wordt verspild en dat is een groot voordeel voor je onderneming. Deze verspillingen zijn namelijk werkzaamheden die eigenlijk geen tot nauwelijks waarde toevoegen. Deze voegen geen waarde toe voor de klant en voor je organisatie en daarom is het van belang om de lean methode toe te passen. Dit kunnen verspillingen zijn van wachttijden, voorraad en ook van transport. Ook is het van belang om te gaan kijken naar de processen die binnen je bedrijf verbeterd kunnen worden. Lean is dus eigenlijk niet moeilijk, maar de uitvoering hiervan kan wel lastig worden. 

Veel ondernemingen weten niet precies hoe ze dit moeten gaan toepassen. Het is een handige methode om toe te gaan passen en hier zitten voordelen aan vast voor je bedrijf. Doordat de verspillingen uit je onderneming worden gehaald gaat alles sneller en meestal leidt dit dus tot meer omzet.

De training

Als je nog niet weet wat lean inhoud is het van belang om hier meer te weten over te komen. Je hebt op het internet diverse aanbieders waarbij je op zoek kunt gaan voor een lean methode en hiervoor kun je ook een training gaan volgen. Je bent op deze manier op de hoogte van alle ontwikkelingen en je kunt de methode goed gaan toepassen op een gemakkelijke manier. Er zijn verschillende gradaties; denk dan bijvoorbeeld aan yellow belt lean en black belt lean. Het is ook belangrijk dat je weet dat het geld gaat kosten en je ook het STAP-budget kunt gaan gebruiken. Dit is een goede investering en is zeker de moeite waard. Je kunt namelijk veel meer uit je bedrijf gaan halen en dat is precies waar elke onderneming naar op zoek is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *