Waarom steeds meer mensen voor breed laminaat kiezen

De meeste huishoudens zijn een groot fan van laminaat. Naast dat laminaat bij de meeste interieurs past en daardoor ontzettend veelzijdig is, gaat het de meesten voornamelijk over de praktische aspecten. Zo is laminaat over het algemeen makkelijk schoon te houden. Dit is voor veel mensen een ideale uitkomst. Veel gezinnen met kinderen of mensen met huisdieren hebben zo namelijk minder werk om hun huis schoon te houden. Naast de standaard afmetingen van laminaat, zien we tegenwoordig ook steeds meer vraag naar breed laminaat ontstaan. De toenemende populariteit van breed laminaat klinkt ons niet vreemd in de oren. In dit artikel kijken wij daarom naar redenen waarom breed laminaat steeds populairder wordt.

Breed laminaat

Breed laminaat is dus een stuk breder dan de normale laminaat planken. Hierdoor wordt breed laminaat ook vaak landhuis laminaat genoemd. Dit komt doordat de breedte van de planken vaak aan ouderwetse en statige landhuizen doet denken. Het meeste breed laminaat heeft een breedte van 32,8 centimeter per plank. De afmetingen van standaard laminaat verschillen van 19 tot en met 28 centimeter. 

Breed laminaat voor een grotere ruimte

Het eerste voordeel van breed laminaat en verreweg de meest bekende reden waarom mensen vaak voor dit type laminaat kiezen is dat het je ruimte groter laat lijken. Doordat de groeven van de planken verder uit elkaar staan wordt er zo dus een illusie gecreëerd dat de ruimte breder en langer is. Hier zit overigens wel een kanttekening aan. Dit effect kan alleen worden gecreëerd als de ruimte niet te klein is. Als dit wel het geval heeft kan het namelijk een averechts effect hebben. 

Praktischer vloeren leggen met breed laminaat

Een wat praktischer voordeel van breed laminaat zit hem in het leggen van breed laminaat. Doordat de planken breder zijn, hoef je dus ook minder planken te leggen. Dit kan voornamelijk goed nieuws zijn voor mensen onder ons die niet zo van klussen houden. Tenslotte is er nog een andere reden te bedenken waarom breed laminaat steeds populairder wordt.

Authentiek breed laminaat

Veel mensen houden er namelijk van om hout terug te laten komen in hun interieur. Dit zien wij ook terug in andere aspecten van een inrichting zoals bijvoorbeeld het meubilair. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Scandinavische wooninrichting of juist een wat landelijke stijl. Doordat de technologie door de jaren heen steeds verbeterd is, is breed laminaat vaak steeds moeilijker te onderscheiden van echt hout. En dat is niet alleen goed nieuws voor de portemonnee, maar ook voor je inrichting! Zo kan je alsnog genieten van het idee van een houten vloer, met alle voordelen van laminaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *