Nieuw deurbeslag nodig? Hier moet je rekening mee houden

Als je toe bent aan nieuw deurbeslag zijn er een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden. Veel mensen staan niet stil bij wat er allemaal komt kijken bij het aanschaffen van nieuw deurbeslag. Hierdoor lopen zij vaak het risico iets aan te schaffen wat achteraf helemaal niet past. Daarom kijken wij in dit artikel naar aspecten waar je rekening mee moet houden als je ook op zoek bent naar nieuw deurbeslag.

Wat deurbeslag is

Voordat we kijken naar de verschillende dingen waar je op moet letten bij het kopen van deurbeslag, gaan we eerst dieper in op wat deurbeslag eigenlijk is. Deurbeslag is namelijk een verzamelnaam voor in principe alles wat je aan de voor- en achterkant van je deur hebt hangen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de deurklink, maar ook een deurschild. Een deurschild is hetgeen dat achter je deurklink zit. Ook sloten vallen strikt gezien onder deurbeslag.

De PC maat van deurbeslag

Als je toe bent aan nieuw deurbeslag is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de PC maat van je deur. Dit is de afstand tussen het midden van het krukgat en het midden van de profielcilinder. Voor de zekerheid kan je altijd even op het internet te rade gaan om te checken of je de PC maat juist gemeten hebt. Naast de PC maat van het deurbeslag, is het ook belangrijk om de dikte van je deur mee te nemen. De dikte van de deur is namelijk erg belangrijk in verband met de lengte van de schroeven die je nodig hebt om het deurbeslag te installeren.

Verschillende materialen voor deurbeslag

Deurbeslag kan gemaakt worden van verschillende materialen. Wat het beste materiaal voor je deurbeslag is, hangt voor het grootste gedeelte af van je persoonlijke smaak. Bepaalde materialen geven namelijk een meer eigentijdse uitstraling. Weer anderen kiezen voor materiaal dat juist een oudere uitstraling geeft. Praktisch gezien kiest men overigens wel altijd voor deurbeslag gemaakt van RVS voor vochtige ruimten. Het deurbeslag dat gebruikt wordt op badkamerdeuren is daarom vaak van RVS gemaakt.

Zwart of antraciet deurbeslag

De keuze voor geschikt deurbeslag is dus deels afhankelijk van je persoonlijke smaak. Dit geldt voor zowel het materiaal waarvan het deurbeslag gemaakt is, maar ook voor de kleur. Wat tegenwoordig razend populair is bijvoorbeeld, is zwart deurbeslag omdat het een eigentijdse look heeft. Natuurlijk kun je ook de keuze maken voor zilver of goudkleurig deurbeslag. Wat je keuze ook gaat zijn, nu weet jij waar je op moet letten bij het aanschaffen van geschikt deurbeslag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *