Waarom een belastingadviseur echt iets voor jou is

Waarom een belastingadviseur echt iets voor jou is

Net als iedere volwassen Nederlander doe jij ieder jaar je belastingaangifte om te bepalen of je nog geld terugkrijgt van de Belastingdienst, of dat je nog geld over moet maken omdat je te weinig belasting betaald hebt. Welk van bovenstaande op jou van toepassing is hangt af van verschillende factoren. Belastingaangifte is een complex geheel van regel- en wetgeving en een hoop uitzonderingen. Voor iemand die niet bekend is met deze materie is het een echte uitdaging om te bepalen welke posten wel of niet aftrekbaar zijn. Een belastingadviseur helpt je bij het invullen van jouw belastingaangifte en zorgt ervoor dat je het maximale uit je aangifte haalt. Wil je meer weten over de voordelen van een belastingadviseur? Lees dan verder.

Belastingaangifte doen

Belastingaangifte doen is iets dat iedereen jaarlijks doet. Toch ben je niet verplicht om dit te doen. Je belastingadviseur weet precies wat verstandig is in jouw situatie en kan je dus goed adviseren. Wanneer je een aangiftebrief van de Belastingdienst ontvangt ben je verplicht om aangifte te doen en ook als je weet dat je extra belasting moet betalen, maar geen brief hebt ontvangen, is het doen van aangifte verplicht. Je belastingadviseur heeft een goed beeld van jouw situatie en uitgebreide kennis over de geldende regels en weet dus vrij precies hoe de aangifte voor jou gaat uitvallen. Toch kan ook hij nooit met zekerheid zeggen wat je terugkrijgt of bij moet betalen. Dit krijg je doorgaans binnen enkele maanden te horen via de befaamde blauwe brief van de belastingdienst.

Voordeel belastingadviseur

Om jouw belastingaangifte te kunnen doen moet je belastingadviseur diep in je fiscale leven duiken. Een goede adviseur grijpt iedere kans aan om jou voordeliger uit de aangifte te laten komen. Naast je loonstrookje vraagt je belastingadviseur ook om aanvullende informatie die hem helpen bij het inschatten van jouw situatie en om aan de hand daarvan te bepalen welke voordelen op jou van toepassing zijn. Zorg ervoor dat je de nodige informatie deelt met je adviseur en zijn vragen eerlijk beantwoord. Het is dan ook prettig om een adviseur te hebben waarbij je jezelf op je gemak voelt. Een goede adviseur neemt de tijd voor jou en laat zich niet door de klok leiden.

Schakel hulp in

Wil jij hulp bij het doen van je belastingaangifte en advies op het gebied van belastingtechnische zaken. Kijk op www.stolwijkacc.nl om weer te weten te komen over de voordelen van een belastingadviseur. Je kunt hier ook terecht met al je vragen over belasting en belastingadviseurs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *