online restaurant zoeken

Online zoeken naar een restaurant is helemaal geen uitdaging

We hebben het allemaal wel eens gedaan: online gezocht naar een restaurant. Voor veel mensen die uit eten willen, begint immers de zoektocht online. Tenzij je natuurlijk al een restaurant in gedachten hebt, waar je wilt eten. Overigens is de kans groot dat je dit ook online doet of even Googelt op de bedrijfsnaam om vervolgens op de website uit te komen.

Bij de zoektocht naar een restaurant is het aanbod te over. Je kunt in Google (in de organische resultaten of in Maps) op zoek gaan, maar je kunt ook naar een website als TripAdvisor gaan om te kijken of er een restaurant in de buurt is waar je lekker uit eten kunt gaan. Maar hoe selecteer je nu een goed restaurant. Wij hebben hieronder een aantal tips voor je die je kunnen helpen bij het vinden van een goed restaurant via internet.

  1. Bekijk recensies

Naast dat bedrijven tegenwoordig online actief zijn, hebben mensen de mogelijkheid om een recensie achter te laten. Deze recensies kun jij vervolgens gebruiken om een restaurant op waarde te schatten. Deze recensies vind je in Google, maar ook bij bekende websites als Tripadvisor en Eet.nu

  • Zoek in Google op de naam van restaurant

Het is altijd even verstandig om de naam van een restaurant op te zoeken in Google als je dit restaurant niet kent. Je komt naast de recensies dan wellicht ook andere websites tegen die geschreven hebben over dit restaurant. Denk aan een krant dat een artikel heeft gepubliceerd of een foodblogger die bij het restaurant is geweest en zijn hof haar ervaring online met je deelt.

  • Bekijk de social media kanalen

Als laatste tip doe je er goed aan om de social media kanalen van een restaurant even te bekijken. Restaurants die actief zijn op social media (zoals dit restaurant), hebben vaak een grote achterban opgebouwd die jou meer kunnen vertellen over het restaurant. Als ze veel berichten posten, is de kans groot dat er allerlei waardevolle informatie tussenstaat die jou helpen bij het maken van de keuze.

Kortom, online kan je al veel informatie vinden over een restaurant. Begin daarom je zoektocht online en je zult al een keuze kunnen maken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *