restaurant openen

Waar moet je aan denken wanneer je een restaurant wil openen?

Als je een restaurant wilt openen, komen er enorm veel dingen op je af. Waar moet je allemaal op letten? Je hebt een keuken, een restaurant, personeel, meubilair en heel veel apparatuur. En dan nog je administratie! Hieronder wat tips.

Spot je doelgroep en wees reëel

Onderzoek van tevoren of jouw gedroomde restaurant een doelgroep in de buurt heeft. Een restaurant met varkensspecialiteiten in een joodse wijk: het werkt niet. Een hippe vegan tent in een wijk vol bejaarden die draadjesvlees met jus gewend zijn: niet doen. Het gaat erom dat de locals jouw harde kern van vaste gasten moeten vormen. Denk aan de vijf P’s: Product (je eten), Promotie (reclame), Prijs (hou ook hier rekening met de doelgroep), Personeel en Plaats.

Richt de boel origineel in

Van de inrichting moet de knusheid en vooral jouw enthousiasme af spatten. Dit is een belangrijk aspect waarin je je makkelijk kunt onderscheiden van anderen. Koop geen spullen die iedereen al heeft. Werk samen met lokale creatievelingen die het interieur van accessoires voorzien en druk je persoonlijke stempel. De Horecawebstore heeft een breed assortiment aan comfortabele eettafelstoelen, zodat je gasten langer blijven zitten!

Koop meteen goede apparatuur

Misschien heb je horecapand gekocht waar al apparatuur staat. Schaf frisse, nieuwe apparatuur aan als je twijfelt. Verouderde koelingen en andere keukenapparaten kun je maar beter meteen vervangen met het oog op de hygiëne-eisen. De Horecawebstore is hierin gespecialiseerd. Zeker op de lange termijn word je hier, net als hygiëne-goeroe Rob Geus, vrolijk van.

Wees kritisch op je personeel

Ergernis nummer één in de horeca: ongeïnteresseerd personeel. Je koks moeten een passie voor koken hebben en elk gerecht bereiden alsof ze het voor hun geliefde maken. De zwarte brigade moet gastvrijheid als tweede natuur hebben. Wees daarom nauwkeurig en kritisch bij de sollicitatierondes. Ook dit aspect van je restaurant moet duurzaam zijn.

Maak de kaart niet te groot en kies een duidelijke richting

Gordon Ramsay kan het niet vaak genoeg roepen: hou de kaart klein, simpel en ga niet te veel stoeien met verschillende invloeden. Geen eend met aardbeien of dat soort fratsen. Kies een duidelijk uitgangspunt. Tapas. Italiaans. Hollandse bistro. Mediterraan. Arabisch. Daarbinnen kun je onbeperkt te werk gaan. We wensen je heel veel plezier en succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *