Waar kan je in Nederland airsoft spelen

Waar kan je in Nederland airsoft spelen?

Airsoft is de sport die in Nederland een enorme bloei doormaakt. De afgelopen jaren zijn steeds meer mensen het gaan doen. Doordat de sport steeds populairder wordt, zijn er ook steeds meer mogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld makkelijker om airsoft benodigdheden aan te schaffen, er zijn namelijk meer en meer airsoft winkels in Nederland. Om te kunnen airsoften moet er echt wel een terrein beschikbaar zijn, je kunt namelijk niet overal airsoft spelen. Wil je weten waar je in Nederland kunt airsoften? Lees dan vooral verder.

Het bos

Om airsoft in Nederland te bevorderen is het nodig dat in heel het land locaties zijn waar je je het spelen kunt. Zo hoeven fanatieke spelers niet ver te reizen als er geen locatie in de buurt is. Eigenlijk is er in elke provincie wel een locatie te vinden. Ook aan de grens van België zijn locaties te vinden. Neem ‘dark forest’ bij Ulicoten; een gebied dat vlakbij de grens van België ligt. Het is een groot gebied waar camouflage key is, je bent namelijk omringt door natuur. Het gebied is een combinatie van bos en water, het voelt daardoor alsof je echt in de bossen een stealth operatie uitvoert. Omdat het gebied zich zo in de natuur bevindt en zo groot is kun je er de hele dag zijn en niet verveeld raken. Dit is voor veel airsoft spelers een populaire locatie. Zo zijn er meer locaties die voornamelijk gefocust zijn op bos. Echter zijn dit wel vaak grote gebieden, dus als je voorkeur uitgaat naar kleinere locaties en ‘close combat’ dan kun je beter op zoek gaan naar een andere locatie. Wat je voorkeur ook is, in elke Nederlandse provincie is wel een locatie te vinden

Randstad

Je denkt misschien dat je in de Randstad moeilijk airsoft kan spelen. Maar, niets is minder waar; er zijn toch wel degelijk een aantal locaties waar je goed terecht kunt. Neem bijvoorbeeld Leiden combat city, waar je een locatie van hoge kwaliteit hebt. Je kunt hier goed terecht met je tokyo marui gun voor close combat. Het namelijk geen hele grote locatie, grofweg 2000 vierkante meter, maar groot genoeg om goede scenario’s te spelen. Het gebied is een oud kantoorpand dat is ingericht voor een goede gameflow, er is namelijk gebruik gemaakt van een aantal veelvoorkomende spullen. Er staan meubels en tonnen waar je dekking achter kunt vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *