vakantie

Vakantie boeken in het najaar? Dit zijn onze favoriete regio’s

Het najaar is voor veel mensen een fijne tijd om op vakantie te gaan. Tijdens de herfst is het weer in Nederland erg slecht, met veel regen en koude temperaturen. Tijdens de winter kunnen de meeste mensen minder makkelijk op vakantie gaan. Dit zijn vaak drukke maanden, met natuurlijk ook de feestdagen. De herfstmaanden zijn daarom ideaal voor een vakantie in een mooi, warm land. Wat zijn de leukste regio’s om een vakantie te boeken in deze maanden? Hieronder lees je over onze favoriete Europese bestemmingen.

Griekse eilanden

Populaire bestemmingen in het najaar zijn de vele Griekse eilanden. Het is hier vaak nog redelijk warm in deze maanden. Zeker op eilanden zoals Cyprus, of de zuidelijke eilanden Rhodos, Kos en Kreta. Griekenland is een prachtig land, met veel leuke bezienswaardigheden. Op de eilanden vind je ook veel goede hotels, restaurants en cafés. Is het een dagje wat minder warm? Dan is er op de meeste eilanden ook genoeg te doen. Erg leuk dus, ook tegen het einde van het jaar.

Zuid-Spanje

Als je op zoek bent naar een warme plek tijdens de herfst, is het zuiden van Spanje misschien wel de beste locatie. Andalusië ligt erg zuidelijk, waardoor het hier vaak ook in het najaar nog erg warm is. De regio heeft enorm veel leuke, oude plaatsen, met bijzondere bezienswaardigheden. De natuur van Andalusië is ook prachtig, met grote gebergtes, vlaktes, woestijnen en stranden. Voor alle type vakanties kun je hier terecht. Vooral rondreizen zijn erg leuk, omdat de regio zo groot is. De mooie steden en dorpen liggen vaak ver uit elkaar, dus een auto huren is een goed idee.

Sicilië

Nederlanders die naar Italië op vakantie gaan, gaan meestal vooral naar het noorden of midden van het land. Dit is logisch, want je hebt hier prachtige steden zoals Rome, Florence, Milaan en Turijn. Ook de stranden hier zijn erg fijn. Sicilië is echter ook heel leuk, vooral voor rondreizen. Als je in het najaar reist is het iets koeler, maar dat is juist fijn als je veel van de regio wilt zien. Bekijk de prachtige plaatsen, oude gebouwen en andere bezienswaardigheden. Vooral voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis, is Sicilië een hele leuke vakantiebestemming.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *