tuin

Tuinmeubelen door de winter helpen

Onthoud dat weerbestendig niet wintervast betekent! Er zijn maar weinig tuinmeubelen die echt wintervast zijn. zelfs polyrotan is niet volledig ongevoelig. tafels, stoelen, barbecues en parasols zijn meestal weerbestendig. dat betekent dat ze bestand zijn tegen zomerse buien en zonnestralen. Maar ze zijn niet voorbereid op constant vocht dat nat wordt, in combinatie met vorst. als het houten meubilair constant vochtig is, gaan de vezels rechtop staan. 

Korstmossen en mossen kunnen goed groeien op tafels en stoelen. beton neemt vocht op. 

Vorst

Als het vriest, bevriest het water tot ijs en zet het uit. het barst dan porie per porie door het beton, wat tot fijne scheurtjes leidt. uiteindelijk schilfert het materiaal af. ook bij kunststof en aluminium blijven de grote temperatuurverschillen niet onopgemerkt. ijzige koude nachten en warme zon gedurende de dag betekenen een hoge belasting van het materiaal. Een droge omgeving is belangrijk voor het winterverblijf van uw tuinmeubelen. dat kan een wintertuin zijn, waarin je een tafel en stoelen kunt zetten. of een overdekt terras of loggia, mits ze écht droog en vorstvrij zijn. als u dit niet krijgt, moet u een droog, vorstvrij alternatief overwegen, zoals een tuinhuisje, een garage, een bijgebouw of een kelder. 

Voordat u uw tafel en stoelen voor de winter opbergt, moet u ze met warm zeepsop schoonmaken. Vooral vogelpoep heeft een corrosieve werking en tast zowel hout als verf aan. U dient teak met een beetje olie te behandelen. eventuele roestvlekken op metalen moeten worden verwijderd en met vernis worden beschermd. Berg alleen droge tuinmeubelen op. textiel zoals parasols, hoezen of kussens hebben de neiging om na langdurige opslag verroest te raken. 

Tafels en stoelen van polyrotan moeten tijdens de winter onder of in ieder geval afgedekt worden geplaatst. beschermhoezen zijn overigens niet de ideale oplossing. op zich zijn ze geen slecht idee, maar ze houden alleen bladeren, vuil, regen en sneeuw buiten. ze beschermen uw tuinmeubelen niet tegen vorst en permanent vocht. vocht kruipt van onderen onder de hoes. hierdoor kunnen de tafel, bank, stoelen en parasols niet meer drogen. er kan condensatie ontstaan ​​als de winterzon sterker schijnt. als je de beschermhoes gebruikt, moet je je meubels ventileren in de winterzon. hiervoor de beschermhoes verwijderen en binnen laten drogen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *