werk

Top 5 beste Bijbaantjes om als Student extra Geld te verdienen

Zin in wat extra geld of een brutaal avondje uit of een gloednieuwe outfit? We kennen het gevoel! Heb je ooit van een side hustle gehoord?

Als dat niet zo is, laat ons je dan inlichten, want dit is een serieus leuke manier om wat extra geld in de zak te steken, en ook je vaardigheden te ontwikkelen!

Een side hustle is in principe een ‘bijbaantje’, dat naast je hoofdbaan komt voor een beetje extra inkomen.

Obv weten we dat jullie studenten zijn, maar dat wil niet zeggen dat je niet wat extra geld kunt verdienen terwijl je studeert – toch?

Met dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar 5 beste bijbaantjes ideeën om je te helpen wat extra geld te verdienen.

1.   Begin met bloggen

Duh! Waarom zou je niet beginnen met bloggen? Je zult er versteld van staan hoeveel extra geld je er mee kunt verdienen, en het kan maar een paar uur van je dag in beslag nemen.

Upwork is een geweldige website voor freelancen en PeoplePerHour is een andere fantastische om te bekijken, beide geweldige websites die opdrachtgevers met freelancers in contact brengen!

Wie niet veel ervaring heeft in de wereld van het bloggen, vrees niet, BloggingPro is ideaal voor wie net begint.

Wat we eigenlijk willen zeggen is dat er heel wat mogelijkheden zijn om met bloggen als bijverdienste te beginnen.

Als je het echt vanaf nul wilt proberen, waarom begin je dan niet je eigen blog op WordPress? Laat die creatieve sappen maar stromen!

2. Freelancen

Freelancen doe je niet alleen voor blogs, er zijn heel veel verschillende dingen die je voor bedrijven kunt doen als je de vaardigheden hebt!

Of je nu een beetje grafisch ontwerper bent of freelance redacteur, er zijn mogelijkheden te over.

Er zijn zoveel voordelen van freelancen, waaronder flexibele werktijden en een goed evenwicht tussen leven en privéleven, dat het geweldig is als je wat extra geld wilt verdienen.

Kijk dus eens naar mogelijkheden als programmeren en IT, administratieve ondersteuning of zelfs iets eigenzinnigers als Instagram (waar we het later over zullen hebben).

3.  Youtube

Zie je jezelf als YouTuber!!! Nou, dat is fantastisch. Zolang je maar niet snel in een bokswedstrijd verzeild raakt.

Je eigen YouTube kanaal beginnen kan heel gaaf zijn en is tegenwoordig eigenlijk super gewoon.

Daarom moet je, als dit je bijbaantje is, je niche vinden en ervoor zorgen dat je zo uniek mogelijk bent!

Ik zou me er echter niet te veel zorgen over maken, wat je ook doet je zult er zeker plezier aan beleven en onderweg wat steun krijgen van vrienden en fam.

Als je geld verdient met YouTube kan dat eigenlijk best aardig zijn, voor kleinere YouTubers is het ongeveer 30 cent per kijker – maar bedenk hoe dat kan oplopen.

4. Verkoop kunst

Dit is een leuke bijverdienste, perfect voor kunstzinnige knutselaars die met hun werk willen pronken.

Kunstnijverheid verkopen op websites als Etsy is een goed begin, je vindt er zoooo veel spullen op, het is echt heel cool.

Bedenk wel dat je, net als bij Depop, voor elke aanbieding een transactietarief van 5% van de prijs die je weergeeft moet betalen.

Met Etsy kunnen sommige mensen een vast inkomen van iets van €20/€30 per maand verdienen, maar als je spullen serieus aanslaan, kan het veel meer zijn.

5. Online bijles

Nog steeds op zoek naar een andere side hustle? Waarom probeer je niet online bijles geven als bijbaantje terwijl je je studie op orde brengt?

Je kunt op algemene websites als Indeed zoeken naar eventuele online bijles banen, of Upwork is een andere om eens te bekijken.

Upwork verbindt bedrijven met freelancers, waar je een gratis profiel kunt aanmaken met een klantgericht overzicht om het werk perfect op elkaar af te stemmen.

Je kunt bieden op opdrachten, je projecten pitchen en kiezen hoe je betaald wordt met bescherming tegen vaste prijzen, klinkt ons vrij goed in de oren.

Andere mogelijkheden zijn online bijles geven aan leerlingen van basisscholen, dus kijk eens op My Tutor om daar inzicht in te krijgen – veel succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *