boekhouding

Online boekhouden voor ondernemers

Je hebt een eigen bedrijf en daar hoort natuurlijk ook de boekhouding bij. Niet iets waar je meteen om zit te springen misschien, maar het is wel iets wat je gewoon bij moet houden om een goed bedrijf te kunnen runnen. Wat is nu precies het belangrijkste en hoe houd je het allemaal op een goede manier bij?

Online je boekhouding doen

Je kunt ervoor kiezen om je boekhouding online te doen. Er is het een en ander aan boekhoudsoftware voor zzp’ers waar jij dan gebruik van zou kunnen maken. Ben je geen zzp-er maar heb je een mkb-bedrijf dan kun je kijken naar online boekhouden mkb

Is online boekhouden moeilijk?

Nee online je boekhouding doen is zeker niet moeilijk. Vaak is de software om online je boekhouding te kunnen doen zo gespecialiseerd dat je er eigenlijk zelf maar weinig vanaf hoeft te weten. Je vult je bonnen en facturen in en de software doet eigenlijk al de rest voor je. Hartstikke handig natuurlijk want je hoeft op deze manier niet naar een boekhouder toe of iemand in dienst te nemen die dit voor jou kan doen. Zo houd je weer geld in het laatje wat je dan op een andere manier kunt besteden. Ook is het contact met je boekhouder op deze manier veel makkelijker te doen. Jouw boekhouder hoeft maar in te loggen op het programma en heeft zo alle benodigde gegevens voor zijn of haar neus staat waar dan mee gewerkt kan worden. 

Wat zijn de voordelen van online je boekhouding doen?

Aan online je boekhouding doen zitten een aantal voordelen. Zo heb je op de online manier altijd een inzicht dat actueel is. Je hebt geen investering nodig en alles loopt automatisch. Via een online boekhoudprogramma kan je ook op een efficiënte manier samenwerken met anderen. Vaak kan je het programma ook via een app benaderen. Dit wil dus zeggen dat je eigenlijk overal waar jij bent jij je boekhouding ook bij je hebt. Hoe handig is dat dan? 

Wat tevens een heel groot voordeel van het online boekhouden is dat is dat er altijd een automatische back-up is en je ook altijd up-to-date bent wat het programma betreft. Vaak worden updates namelijk automatisch uitgevoerd.

Alle data die je hebt van het online boekhoudprogramma wordt op een versleutelde manier opgeslagen. Dit doen ze omdat de aanbieders van online boekhoudsoftware ontzettend afhankelijk zijn van de betrouwbaarheid die zij behoren te geven. Online is de boekhouding ook heel veel meer en beter beveiligd dan dat je de boekhouding op je eigen pc hebt staan.  

Alle voordelen op een rijtje

Wij zetten de voordelen van het online boekhouden nog even voor je op een rijtje.

  • Online je boekhouding doen is inzichtelijker
  • Online je boekhouding doen kost minder tijd
  • Online je boekhouding doen is goedkoper
  • Je kunt makkelijker samenwerken met je boekhouder
  • Je kunt op een makkelijke manier koppen met je bankrekening
  • Je bent niet plaatsgebonden
  • Altijd een back-up en up-to-date

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *