Soorten bubbelbaden

In iedere James Bond film kom je er wel één tegen: een bubbelbad. Op het balkon van een luxe hotel zit hij dan met een cocktail, even pauze te houden van zijn drukke bestaan als spion. Het is een product van luxe dat erg gewild is bij mensen. Steeds vaker nemen mensen ook thuis een dergelijk bad en dit is dan niet altijd een bad zoals je die in Bond films, of dure hotels ziet.

Ook het opblaas bubbelbad bestaat, met alles erop en eraan. Dit zijn baden die je gewoon kan opblazen en als je hem op wil bergen leeg laat lopen. Dit neemt dus veel minder ruimte in en is ook minder permanent dan een ingebouwd bad.  Toch kunnen de extra’s die bij een ingebouwd bad er zijn ook bij een oplaasbare variant worden gebruikt. Krachtige jets bijvoorbeeld kunnen ook in het opblaas bad worden gezet, welke een krachtige waterstraal produceren, wat volgens velen een prettig gevoel geeft.

Binnen de ingebouwde baden kan er ook worden gevarieerd. Vroeger werd er vaak gebruikt gemaakt van houten baden, zo ongeveer tot de jaren 70. Deze baden zijn ongeveer één meter diep vaak en kunnen vrij makkelijk geïnstalleerd worden. Vaak kan het gewoon in een houten doos worden gezet om wat handiger van vorm te zijn en vaak zitten er houten banken in het bad.

Moderne baden zijn meestal van kunststof. Dit zijn dan dus vaak baden die bestaan uit één stuk materiaal en deze is dan zo omgevormd dat hij ergens permanent geplaatst kan worden. Ook zijn er stoelen gemaakt in de vorm, zodat mensen makkelijk kunnen zitten. Deze soort is makkelijk te maken in een fabriek en kan goed ontworpen worden op wat klanten willen. Bijvoorbeeld voor extra jets kunnen er gaten worden gemaakt in het materiaal bij het gieten, of kunnen er extra stoelen worden gemaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *