Private Banking

Private banking: wat is het precies én voor wie is het geschikt?

Heb je een baan die lekker verdiend? Dan heb je door de jaren heen mogelijk een behoorlijk vermogen opgebouwd. De meeste Nederlanders zetten dit vermogen op de bank en doen hier niets mee. Zonde, want vermogen vraagt namelijk altijd om persoonlijke aandacht. Dit is zeker het geval wanneer het om veel vermogen gaat. Heb je geen idee wat je met jouw vermogen moet doen? Dan is private banking mogelijk wel iets voor jou. Toch is dit niet direct iets waar veel Nederlanders voor kiezen. Ben jij benieuwd naar private banking Nederland? Wij vertellen jou hier precies wat het is en voor welke mensen het geschikt is.

Wat is private banking?


Wanneer je kiest voor private banking, laat je jouw vermogen beheren door een vermogensbeheerder van een bank. Je hoeft er niet langer zelf naar om te kijken, maar je krijgt een contactpersoon binnen de bank waar jij bankiert toegewezen. Deze persoon kan jouw geld investeren in aandelen of vastgoed. Op deze manier laat jij jouw vermogen voor je werken. Een vermogensbeheerder helpt jou niet alleen bij investeren. Nee, want zo’n specialist kan jou ook ondersteunen bij bijvoorbeeld belastingzaken of nalatenschap.

Je weet nu in grote lijnen wat private banking is. Het is nog wel even belangrijk om te benoemen dat niet iedere bank deze dienst op dezelfde manier interpreteert. Het is namelijk niet zo dat private banking een vastomlijnde dienst is. Nee, iedere bank kan er zijn eigen invulling aan geven. Wanneer je overweegt om voor private banking te kiezen, is het verstandig om eerst informatie over deze dienst op te vragen bij verschillende banken. Op deze manier slaag jij erin een geschikte bank te vinden om met jouw vermogen aan de slag te gaan.

Voor wie is private banking?
Er bestaat nogal wat onduidelijkheid over de mensen waarvoor private banking bedoeld is. Vaak wordt gezegd dat het voor vermogende mensen is. Dat klopt inderdaad. De vraag is alleen wanneer iemand het stempel ‘vermogend’ krijgt. Moet je hiervoor bijvoorbeeld meer dan 1 miljoen euro hebben of is 250.000 euro ook genoeg? Dit is wat lastig te zeggen, want banken hanteren vaak verschillende instapbedragen voor private banking.

Vaak wordt gezegd dat je minimaal 1 miljoen euro moet hebben voor private banking. Bij sommige banken is dit inderdaad de drempel om gebruik te kunnen maken van deze dienst. Dit is overigens lang niet overal het geval. Heb jij een besteedbaar vermogen van 500.000 euro? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor ABN Amro private banking. Daarnaast zijn er ook banken die 250.000 euro als instapbedrag hanteren. Denk niet direct dat private banking niet kan wanneer je geen 1 miljoen euro hebt, maar onderzoek eerst de verschillende mogelijkheden. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *