Tips

5 tips om de veiligheid op de werkvloer te waarborgen

Vanwege het coronavirus werken veel Nederlanders al lange tijd thuis. Toch is thuiswerken niet binnen iedere branche mogelijk. Moet jouw personeel ook ‘gewoon’ naar het werk komen? Dan is het zaak om maatregelen te nemen om de kans op besmetting met het coronavirus tot een minimum te beperken. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Vind jij het ook lastig om maatregelen te nemen? Wij geven je hieronder 5 tips om veiligheid op de werkvloer ten tijde van corona te waarborgen.


Zorg voor een goede hygiëne

Hygiëne is extra belangrijk in deze tijd. We schudden elkaar al geen handen meer, maar dat betekent niet dat besmetting niet meer mogelijk is. Je kunt het virus namelijk ook krijgen door het aanraken van bepaalde materialen. Adviseer jouw medewerkers regelmatig hun handen te wassen. Zorg er daarnaast voor dat er voldoende desinfectiemiddel aanwezig is, zodat jouw medewerkers hun handen kunnen ontsmetten.

Leef de 1,5 meter-regel na
Er zijn bedrijven die een loopje nemen met de 1,5 meter-regel. Verstandig is dit niet, want hierdoor is de kans op besmetting met het virus een stuk groter. In het ergste geval komt jouw gehele bedrijf plat te liggen en dat wil je absoluut voorkomen. Leef daarom de 1,5 meter-regel na. Plaats bureaus op voldoende afstand van elkaar en zorg ervoor dat ook personeel in bijvoorbeeld een magazijn op voldoende afstand van elkaar kan werken.

Geef markeringen aan op de vloer
Het is niet gemakkelijk om in te schatten of je 1,5 meter afstand houdt van iemand anders. Om het makkelijker te maken, breng je markeringen aan op de vloer. Hierdoor is het voor iedereen duidelijk of zij onderling 1,5 meter afstand van elkaar houden. Gebeurt dit naar jouw idee nog te weinig? Dan kan een SAFEDI Bluetooth button jou hierbij helpen. Wanneer twee van deze buttons bij elkaar in de buurt komen, geven ze een signaal af. Hierdoor weet jouw personeel altijd of zij onderling voldoende afstand houden.

Gebruik handsfree deuropeners
Deurklinken zijn een bron van bacteriën. Niet gek, want talloze mensen zitten er met hun handen aan. Moet jouw personeel op de werkvloer veelvuldig een deur openen die ook door andere mensen wordt aangeraakt? Dan kan het maar zo dat zij het coronavirus oplopen. Wanneer je dit wilt voorkomen, schaf je een handsfree deuropener aan voor jouw personeel. Hiermee kunnen zij de deur openen zonder de klink met hun hand aan te raken.

Gebruik wegwerpdoekjes
Op de toiletten in veel bedrijven hangen handdoekjes. Zodoende kan het personeel hun handen wassen na een toiletbezoek en dat is wel zo hygiënisch. In deze tijd is het niet verstandig om de gebruikelijke handdoekje op te hangen. Hier kan het virus namelijk in gaan zitten. Kies daarom (tijdelijk) voor wegwerpdoekjes. Deze belanden direct in de prullenbak, waardoor de kans op besmetting aanzienlijk kleiner wordt. De veiligheid op de werkvloer wordt hierdoor een heel stuk veiliger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *