Leuke ideeën voor fietsvakanties in Nederland

Leuke ideeën voor fietsvakanties in Nederland

Dankzij de ontwikkeling van de elektrische fiets kunnen we tegenwoordig steeds langere afstanden afleggen. Mede daardoor worden fietsvakanties ook steeds geliefder. En ook niet voor niets, want een fietsvakantie is ontspanning, inspanning en een stukje avontuur in één. Maar wat zijn nou leuke routes in Nederland? Ter inspiratie vindt je hier enkele leuke ideeën.

Kusttocht

Liefhebbers van de Noordzee kust kunnen kiezen voor een tocht van Den Helder tot aan Zeeland. Een afwisselende fietstocht door met name duingebieden. Onderweg kom je langs leuke plaatsen en verschillende bezienswaardigheden. Zo kom je na enkele kilometers vanaf startpunt Den Helder, bij Fort Kijkduin. Een fort, museum en een aquarium. Vervolgens kom je door het dorp Callantsoog, Petten en het bekende natuurgebied Schoorlse duinen. Een mooi duingebied bij Schoorl.

Na Egmond aan Zee, Wijk aan Zee en IJmuiden, kom je bij het bekende Zandvoort. Tijdens een volgende etappe door de duinen, kom je langs bekende kustplaatsen zoals Katwijk aan Zee en Scheveningen. De volgende etappe ga je naar Hoek van Holland. Hier kan je onder andere Fort 1881 gaan bekijken. Vervolgens kan je Nieuwe Waterweg oversteken naar het bekende industriegebied de Maasvlakte. Verbaas je over de enorme industrie en fiets vervolgens snel door naar het rustige Zeeland. Een provincie met mooie stranden en historische plaatsjes. Meer informatie over Zeeland vindt je via: toeristische informatie over Zeeland.

Rondje IJsselmeer

Liefhebbers van water en afwisseling, kunnen eens een rondje IJsselmeer doen. Een afwisselende fietsvakantie door de provincies Noord-Holland, Friesland en Flevoland. Met bekende plaatsen als Volendam, Hindeloopen, Urk, Lelystad en Almere. Ook de 30 kilometer lange Afsluitdijk zal onderdeel zijn van je fietstocht. Onderweg kan je bezienswaardigheden bezoeken zoals het Kazemattenmuseum, het Zuiderzee museum, Batavia stad, het Muiderslot, vliegtuigmuseum Aviodrome en het bijzondere natuurgebied de Oostvaardersplassen.

Oost-West route


Houdt je behoorlijk verschillende provincies onderweg? Dan kan je Nederland eens van Oost naar West gaan ontdekken. Begin je tocht bijvoorbeeld in het heuvelige Limburg. Leuk dankzij de heuvels, brouwerijen, on-Hollandse sfeer en de grotten en mijnen.Na Limburg kan je het bourgondische Brabant gaan verkennen. Een Bekend om de gezelligheid en ook geregeld mooi bosgebieden. En uiteraard van het bekendste pretpark van Nederland; de Efteling. Meer informatie vindt je via: Efteling informatie.

Na Brabant kan je je reis vervolgen naar het rustige Zeeland. Bekend van de historische plaatsjes en de mooi zandstranden. De kustgebieden kunnen druk zijn, de binnenlanden zijn meestal heerlijk rustig.
Een route met grote verschillen. Met name op het gebied van de soorten natuur. Variërend van stranden tot bos en van weilanden tot heuvels.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *