kozijn

Lees hier. 3 manieren om bewust en duurzaam te wonen.

Duurzaamheid; een woord dat bij de hedendaagse consument steeds meer opkomend is. Natuurlijk ook totaal niet onbelangrijk, want door de zichtbare klimaatverandering verandert de natuur zeer negatief en dat is mede te danken aan de mens. Steeds meer woon- en bouwbedrijven gaan duurzaam te werk en ook de consument moet hieraan geloven. In deze blog lees je hoe jij jouw nederige stulpje kan omtoveren naar een duurzaam paleis. 

1. De basis van een huis: de kozijnen

Ze zijn ingebouwd in de muur van een huis en zorgen ervoor dat ruiten, ramen en deuren op hun plaats blijven. Weet jij het al? Ik heb het natuurlijk over kozijnen! Iedere bewoner van een huis heeft ze groot of klein van kunststof, hout of staal. Nieuw op de markt zijn de duurzame aluminium kozijnen. Ze zijn 100% recyclebaar, onderhoudsarm en gaan zeer lang mee. Bovendien geven ze jouw huis een strakke en moderne uitstraling. ‘Staat de verwarming wel aan?’, zul je ook niet meer horen dankzij de uitstekende isolatie eigenschappen. Enthousiast geworden klik hier voor aluminium kozijnen!

2. Die blauwachtige schermen op het dak

Blauwachtige schermen op het dak? Zonnepanelen natuurlijk. Hedendaags zie je steeds meer zonnepanelen op de daken van de nuchtere Nederlander. Heel slim, want het is niet alleen duurzaam, het biedt ook meerwaarde voor je huis. Bovendien bespaar je 450 euro per jaar aan energiekosten en wek je duurzame energie op. En het wordt nog beter! Je kan ook subsidies ontvangen. Het enige nadeel is dat de zonnepanelen redelijk prijzig zijn. Gelukkig is het tegenwoordig zelfs mogelijk om de zonnepanelen te leasen, dat scheelt weer wat. 

3.Duurzaam zonder grote moeite en bedragen 

Kozijnen en zonnepanelen zijn natuurlijk best wel grote investeringen. Goedkoop is het niet maar op lange termijn levert het erg veel op. Alle beetjes helpen, je hoeft niet per se bakken met geld uit te geven om duurzaam en bewust te wonen. Zet die verwarming op een vaste tempratuur om onnodige stookkosten te besparen. Wat dacht je van al die bomen die gekapt worden elke dag? Stap over naar gerecycled papier. Denk aan wc-papier of keukenrol, maar ook dubbelzijdig printen. Zo kan jij toch een steentje bijdragen in deze duurzame wereld. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *