plisségordijnen

5x redenen waarom plisségordijnen zo populair zijn

Ben jij op zoek naar nieuwe frisse gordijnen? Ga voor plisségordijnen op maat! Plissés zijn zeer functioneel, sfeervol, trendy en ze passen op elk type raam. In dit artikel zetten wij het veelzijdige plisségordijn in het zonnetje. Lees verder en ontdek de verrassende voordelen en mogelijkheden.

1: Een plisségordijn voor elk type raam

Een plisségordijn is een gordijn met een geplooide stof. De stof zit vast aan een boven- en onderprofiel. Het zijaanzicht van het plisségordijn ziet eruit als een zigzag (met enkele stof) of als een honingraat (bij dubbele stof). De stof van plisségordijnen kun je op- en neerhalen met een ketting, koord of handgreep. Het grote voordeel van plisségordijnen is dat je meerdere uitvoeringen hebt en dat zorgt ervoor dat plisségordijnen voor bijna ieder raam geschikt zijn.

 • Dakramen
 • Kiepkantelramen
 • Standaard ramen
 • Lichtkoepels
 • Kunststof kozijnen

2: Uniek = hang de stof op ooghoogte

Een top down bottom up plisségordijn is de bekendste uitvoering. De naam zegt het al: de bovenkant kan zakken en de onderkant kan omhoog, dat zorgt er dus voor dat de stof in het midden kan hangen. Je kunt een top down bottom up plisségordijn bedienen met een koord of handgreep. Bekijk deze top down bottom up plissés. Hoe kun je dit gordijn ophangen?

 • Het doek vrij hangen op ooghoogte (in het midden van het raam)
 • Het doek helemaal openen voor meer licht en zonwarmte
 • Het doek helemaal sluiten voor meer isolatie en privacy

3: Dag en nacht plissé (2 in 1)

Als je voor een kamer een verduisterende stof en een lichtdoorlatende stof nodig hebt, dan kun je twee soorten raamdecoratie ophangen. Wat nog beter is om een plisségordijn met het dag en nacht systeem op te hangen. Je hebt dan 1 plisségordijnen met 2 soorten stoffen: 1 stof voor de dag en 1 stof voor de nacht.

Klik hier om jouw dag en nacht plissés zelf samen te stellen. De trend van nu is om twee kleuren te kiezen, zo kun je kiezen voor een uitgesproken kleur en een neutrale kleur. Ook kun je natuurlijk kiezen voor twee verschillende stoffen, waarbij je een verduisterende stof laat hangen voor de nacht en een licht doorlatende of transparante stof laat hangen voor overdag.

4: Liever niet boren in je kozijn? Smartfit plissé

Wil je liever niet in je kunststof of houten kozijnen boren of mag het niet omdat je in een huurhuis woont? Ook dan zijn plissés een mooie oplossing. Een smartfit plisségordijn is voorzien van een frame om de stof heen. Je kunt het frame monteren zonder te boren, wat ideaal is voor kunststof of aluminium kozijnen. Je schuift steunen tussen het glas en het rubber en daar klik je het frame in. 

5: Elke transparantie is mogelijk met 5 soorten stoffen

Bij een plisségordijn met kun je kiezen uit 5 verschillende soorten stoffen. Hierdoor is elke transparantie mogelijk, van licht doorlatend tot maximaal verduisterend: 

 • Een enkele stof
 • Een dubbele stof (honingraat)
 • Semi-transparant stof
 • Transparante stof
 • Verduisterende stof

De meeste mensen kiezen voor een verduisterende stof en een lichtdoorlatende stof. Voor de slaapkamer zijn deze plissés ideaal: https://www.plissegordijnenexpert.nl/Plisse-honingraad-verduisterend-met-zijgeleiding. In de woonkamer wordt er vaker voor een transparante stof gekozen. Ook wordt er vaker gekozen voor een dubbele stof dan een enkele stof. Het voordeel van een dubbele honingraat stof is dat er geen gaten in de stof zitten waar de koorden doorheen lopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *