net bureau

Hoe zorg je voor een net bureau?

Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je bureau helemaal vol ligt met allemaal onnodige dingen. Dit ziet er niet alleen onoverzichtelijk uit, maar het zorgt ook voor onnodige stress in je hoofd. Uit onderzoek is gebleken dat een nette werkplek zorgt voor een beter werkresultaat. Daarom zijn er tegenwoordig ook ontzettend veel verschillende accessoires die ervoor kunnen zorgen, dat er minder dingen op je bureau hoeven te liggen. Je kan dit natuurlijk ook creëren door middel van ladekasten of iets dergelijks, maar er zijn nog makkelijkere manieren. Hieronder heb ik daar een paar voorbeelden van.

Tip 1: Docking station

Als je gebruikt maakt van een laptop, zal je vaak last hebben van alle kabels die over je bureau liggen. En je bent telkens aan het kijken of er wel genoeg aansluitingen zijn voor je apparaten. Daarom hebben ze docking stations uitgevonden, dit zijn apparaten die makkelijk dingen met elkaar kunnen verbinden. Deze docking stations hebben veel meer poorten dan een laptop, dus je kan makkelijker en sneller dingen aansluiten.

Tip 2: Mappen

Je hebt niet alleen last van kabels en andere elektronische apparaten. Je zult ook veel te maken hebben met papierwerk. Daarom is het van groot belang dat je deze papieren goed opslaat. Niet alleen voor de hoeveelheid spullen op je bureau, maar ook voor je eigen administratie. De beste manier om dit op te slaan, is de ‘’ouderwetste’’ map. Deze mappen werken nog ontzettend goed, omdat je makkelijk en overzichtelijk je papieren kwijt kan. Zorg er wel voor dat je deze mappen netjes opruimt. Zodat je geen last gaat krijgen van de mappen.

Tip 3:  Gebruik geen onnodige dingen

Zorg ervoor dat je alleen maar dingen op je bureau hebt liggen, die je daadwerkelijk gebruikt op die dag. Neem geen onnodige dingen mee, die je niet zal gebruiken. Dit neemt alleen maar plaats in beslag en dat zorgt voor meer druk in je hoofd. Ik heb het dan niet over foto’s of andere belangrijke dingen. Maar bijvoorbeeld over een map met dingen die je die dag niet gebruikt. 

Hopelijk gaan deze drie tips je helpen met het netjes houden van je bureau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *