Kettlebell

De kettlebell: sportmateriaal met oneindig veel toepassingen

Als je nog steeds op zoek bent naar het beste sportmateriaal om thuis aan je fitness te werken, overweeg dan een kettlebell! Een kettlebell is kortweg een trainingsgewicht in de vorm van een grote koebel, waaraan een handvat is vastgemaakt. Een dergelijk gewicht biedt heel wat voordelen in vergelijking met andere gewichten. In het onderstaande overzicht kan je daar méér over lezen!

De voordelen van de kettlebell

De kettlebell is een sportgereedschap dat eigenlijk al erg oud is, maar vooral de laatste jaren veel populairder is geworden bij recreatieve én professionele sporters. Hieronder vind je enkele van de belangrijkste voordelen:

– Trainen met een kettlebell, voor elk niveau

Een van de belangrijkste voordelen van zo’n gewicht is dat er voor elk fitness niveau wel een oplossing bestaat; van heel lichte gewichten van slechts één kilo tot zware kettlebells van niet minder dan 25 kilogram, alles is mogelijk. Op die manier kan elke sporter er iets mee. Doorgaans is op de kettlebell aangegeven om hoeveel kilo het gaat, zodat je je zeker niet vergist!

– Oefeningen voor het hele lichaam

Ook biedt een goede kettlebell je de mogelijkheid om zowat je hele lichaam te trainen thuis. Zo kan je de kettlebell in beide handen nemen en tussen je benen door naar beneden laten vallen, waarna je je been- en rugspieren gebruikt om het gewicht waar omhoog te slingeren. Daarbij kan je er squats, rugspieroefeningen en zelfs chest press oefeningen mee doen!

– Unilateraal trainen

Als je écht een goede reden zoekt om een kettlebell te kopen, dan is het deze: het is het perfecte hulpmiddel om unilaterale oefeningen mee te doen. Dit zijn fitness oefeningen waarbij je slechts één kant van je lichaam gebruikt (links of rechts), en pas daarna dezelfde oefeningen herhaalt aan de andere kant. Denk maar aan rows, squats op één been, en meer. Allemaal oefeningen die je met een goede kettlebell kunt uitvoeren!

– Kettlebells in uiteenlopende materialen

Ten slotte zijn dergelijke gewichten in verscheidene materialen verkrijgbaar. Zo kiezen veel mensen voor kunststof, aangezien dit materiaal iets zachter aanvoelt. Gietijzeren of stalen kettlebells zijn dan weer voor de échte sportfanaten, die het graag iets ruwer hebben. Bij een speciaalzaak kan je altijd meer info vragen over de verschillende mogelijkheden, en de beste optie voor jouw manier van sporten. Kortom, voor elk type sporter bestaat er de perfecte kettlebell!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *