printer

Hoe werkt een laserprinter?

De laserprinter

Een laserprinter werkt anders dan een inkjetprinter. Een laserprinter werkt namelijk niet met inkt, maar met toner uit een cartridge. Toner is een soort poeder. De toner wordt op een cilinder geplaatst. Dit is de drum. Met behulp van een coronadraad wordt de drum statisch elektrisch geladen zodat hij tonerpoeder aantrekt. Bij het starten van de afdruk wordt als eerste de drum schoongemaakt. Dit gebeurt door het ontladen van de drum zodat achtergebleven toner van de vorige print wordt verwijderd. Vervolgens geeft de coronadraad een positief geladen puls af op de drum. Dit gebeurt via een laser. De laser geeft zeer scherp, fel en accuraat licht. Precies op de plaatsen die overeenkomen met de het af te drukken document projecteert de lichtgevende laserstraal op de drum. De drum heeft lichtgevoelige statische elektriciteit die via de laser wordt omgezet naar negatief geladen statische elektriciteit. De toner is zelf positief geladen en wordt zo door de negatief geladen delen op de drum aangetrokken waardoor de toner blijft plakken op het papier. Dit gebeurt zodra de drum over het papier rolt. Het poeder smelt vervolgens samen met het papier dat door twee fusers komt. Dat zijn cilinders die flink worden verwarmd. Zo ontstaat er een soort plastic afdruk.

De kleurenlaserprinter

Een kleuren laserprinter werkt hetzelfde als een zwart-wit laserprinter, alleen herhaalt deze het proces voor elke benodigde kleur, cyaan, magenta en geel. Bij refurbishedprinter.nl kun je voordelig een laserprinter kopen. Een laserprinter heeft diverse voordelen ten opzichte van een inkjetprinter. Zo kan de printer zeer scherpe letters afdrukken, de toner is voordeliger dan inkt en de cartridges zijn groot waardoor ze lang meegaan. Wel is de laserprinter over het algemeen duurder in de aanschaf dan een inkjetprinter. Maar voor dat probleem heeft https://refurbishedprinter.nl/zwart-wit-printers/ een oplossing bedacht. Voor een betaalbare laserprinter die ook overweg kan met diverse kleuren kijk je op https://refurbishedprinter.nl/zwart-wit-printers/. Al vanaf € 149 kun je een tweedehands opgeknapte laserprinter kopen. Wij hebben printers die zowel in A3- als in A4-formaat kunnen printen.

Onderhoud van de laserprinter

Als u toner morst, neem het stof dan met een natte en vochtige doek op. Doe dit nooit met warm water, want dan smelt de tonerstof vast en wordt verwijderen een stuk moeilijker. U kunt de stofdeeltjes ook met een stofzuiger met HEPA-filter verwijderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *