sigaar

Alles wat je moet weten over sigaren

Sigaren roken is voor veel mannen een levensstijl. Het geeft je een gevoel van optimisme en stijl. Er zijn talloze soorten sigaren over de hele wereld te vinden, maar ze hebben één ding gemeen en dat is dat je het goed kunt combineren met een glas whiskey. Wat weten we over de verschillende soorten en de geschiedenis van sigaren? 

De oorsprong van sigaren

Het roken van tabaksbladeren is de eerste vorm van het huidige ‘sigaren roken’. De oorsprong ervan is terug te leiden tot de tijd van de Maya’s. De Maya’s rolden bladeren op en staken deze aan, om ze vervolgens op te roken. 

Toen er verschillende Europese landen koloniën gingen stichten, kwam er ook een handel in tabak tot stand. Spanje is er ooit mee begonnen, maar al snel volgenden Engeland en Duitsland. 

Welke sigaren zijn er? 

Er zijn talloze varianten van sigaren te vinden over de hele wereld. Zo wordt er veel gevarieerd in de dikte van een sigaar, ook wel de ‘ringmaat’ genoemd. De ringmaat van een sigaar wordt gemeten in inches. De lengte van een sigaar wordt daarentegen gemeten in millimeters. Doordat er zoveel kan worden gevarieerd, is het lastig om een keuze te maken. Een breed aanbod met goede sigaren is daarom erg handig en is te vinden op sigarenverkoop.nl!

Waar bestaat een sigaar uit?

Een sigaar bestaat uit twee typen tabaksbladeren, genaamd ‘Corojo’ (het dekblad) en ‘Criollo’ (het vulblad). Tabaksbladeren groeien het snelste op plekken waar veel zon is en na het regenseizoen. De beste periode is dan ook vanaf oktober tot en met januari. Als de planten 45 dagen oud zijn, worden de toppen eraf geknipt. Op deze manier kunnen er meer bladeren aan de tabaksplant groeien.

Interessante feitjes over sigaren

  • Cubaanse sigaren zijn verboden voor Amerikanen
  • Nederland is de allergrootste sigaren exporteur ter wereld. Jaarlijks wordt er een astronomisch aantal van 2 miljard geëxporteerd! 
  • Enkele zeer bekende sigarenrokers zijn Fidel Castro en Mr. Winston Churchill
  • Het woord sigaar is af te leiden van het Spaanse woord ‘girar’ wat ‘draaien’ betekent.
  • Bij de aankoop van sigaren is het verstandig om op een aantal zaken te letten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *