Frisbee bedrukken

Frisbees, wat kun je er allemaal mee?

Zo’n ronde schijf, meestal van plastic gemaakt, soms van ander materiaal en je gooit het door de lucht zodat iemand anders het weer kan vangen. De frisbee dus. Maar wat kun je er allemaal mee doen?

Hoe het ooit begon

De frisbee werd in 1948 uitgevonden maar pas tien jaar later echt populair. De meeste frisbees hebben een doorsnede van 20 tot 30 cm. Het wereldrecord van de verste frisbeeworp staat op 250 meter. Er worden zelfs Europese kampioenschappen gehouden. Een keer per jaar mogen de beste afgevaardigden strijden om de titel.

Voor mens en dier

In de loop der tijd zijn er verschillende spelvormen ontstaan. Zo is er diskgolf, een frisbeevariant van golf. Het spel is vrij simpel. Met een speciale frisbee probeer je te scoren in een polehole. De bedoeling is natuurlijk dat dit in zo min mogelijk worpen gebeurd, hetzelfde als bij golf. Zo’n speciale frisbee is kleiner zodat het stabieler is en verder door de vlucht vliegt. De poleholes kunnen vast op een speelterrein staan, maar er zijn ook opklapbare varianten die je kunt meenemen.

Verder weet iedereen die een hond heeft, dat deze dieren ook graag achter een frisbee aanrennen. Daarom zijn er verschillende hondenfrisbees. Zo’n frisbee moet natuurlijk goed in de mond van de hond passen zonder dat deze het tandvlees of de tong verwond. Er moeten dus geen scherpe randen aan zitten. Bovendien moet het wel zo stabiel zijn dat je als baasje er nog goed mee kunt gooien. En uiteraard worden hier ook wedstrijden in georganiseerd. Dan strijden de honden tegen elkaar om de frisbee zo snel en goed mogelijk te vangen.

Met zijn allen – Ultimate Frisbee

Heb je een groot gezelschap van mensen bij elkaar, dan kun je frisbee spelen als teamsport. Dat kan binnen in een zaal maar ook buiten op het strand. Het is daarbij de bedoeling dat de frisbee in een eindzone terecht komt, vergelijkbaar met American football en rugby. De spelers hebben geen vaste plek in het veld en lopen met de frisbee of elkaar aanraken is niet toegestaan. Je mag de frisbee maximaal tien seconden vasthouden voordat je hem weer verder gooit naar de volgende speler. Het is ook mogelijk om een frisbee in te zetten als promotiemateriaal. Heb je een bedrijf en wil je het op een goedkope manier promoten? Kies dan voor frisbee bedrukken bij HSG-Relatiegeschenken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *