cp company

Het onderhouden van schoenen, hoe doe je dat?

Als je net nieuwe schoenen hebt gekocht wil je natuurlijk wel dat deze schoenen lang mooi blijven. Vooral met witte sneakers is dit vaak een uitdaging. Als je bijvoorbeeld super mooie Mason Garments schoenen hebt gekocht, hoe hou je die nou schoon? Het eerste wat belangrijk is om er zuinig op te zijn. Je schoenen slijten door ze te dragen, echter hoef je natuurlijk niet direct met je nieuwste schoenen uit te gaan. Herken je het dat je moeder vroeger zei dat je niet met je nieuwe schoenen mocht voetballen? Dat is niet zonder reden. Door contact slijten de schoenen een stuk sneller dan wanneer je ze ‘normaal’ draagt.

Door nat weer komt er natuurlijk veel water en modder op je schoenen. Zorg ervoor dat dit niet te lang in kan trekken. Als dat wel het geval is, dan kan het zijn dat je vlekken op je schonen krijgen. Spoel de schoenen dan ook geregeld af en ga er eventueel met een schone handdoek overheen om het overtollig vuil mee te verwijderen. Als je schoenen per ongelijk van binnen nat worden, dan kan je er voor kiezen om droge kranten in te stoppen. Hierdoor trekt het vocht in de kranten en uit jouw schoenen. Als je de krachten om de paar uur vervangt, zijn je schoenen in mum van tijd droog. Waarom met kranten en bijvoorbeeld niet bij de kachel? Vuur of een andere warmtebron kan er voor zorgen dat het leer uitdroogt. Hierdoor komen er scheuren in het leer.

Suède schoenen behandelen

Suède schoenen zijn schoenen die eenvoudig te combineren zijn. Hoewel de suède schoen mooi staat onder bijvoorbeeld CP Company kleding, is schoonhouden van deze schoenen niet altijd even eenvoudig. De open structuur zorgt ervoor dat er eenvoudiger vuil en vocht in kan trekken. Waterafstotende spray is biedt hier uitkomst voor om dit te voorkomen.

Lakschoenen schoonmaken

Lakschoenen worden vaak gedragen onder zakelijke kleding. Helaas is een beschadiging of kras snel zichtbaar op een lakschoen. Gelukkig zijn ze relatief eenvoudig schoon te houden. Door de gladde en glimmende coating is de schoen beschermt tegen water en vuil. Hoewel deze snel beschadigd kan worden door scherpe voorwerken, zijn de schoenen wel waterafstotend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *