Waarom een accountant inschakelen?

Waarom een accountant inschakelen?

Als bedrijf of ZZP’er dat net begint is de boekhouding nog vaak een overzichtelijke klus. U weet precies wat er binnen komt of uitgaat. En zonder personeel heeft u bovendien alleen het omkijken naar uzelf of de eigen persoon. Groeit uw bedrijf, dan is het beter om eens na te denken over het in de arm nemen van een accountant. Op een bepaald punt is uw bedrijf of onderneming zodanig gegroeid dat de boekhouding simpelweg te veel om handen heeft om zelf uit te voeren. In dit blog vertellen we meer over de voordelen van het inschakelen van een accountant.

Uw boekhouding in vertrouwen

Naast het professioneel bijhouden van de boekhouding is een boekhouder ook een vertrouwenspersoon. Hij of zij beheert uw financiën en heeft dus ook weet van uw situatie. Daardoor kunt u in overleg altijd bij deze persoon terecht voor positief advies. Goede accountants geven bovendien praktische tips waar u persoonlijk of zakelijk door groeit. Zie het als een stevige professionele relatie die u met iemand aangaat. Een goede accountant heeft de juiste kennis en kunde, is gemakkelijk zo niet altijd te bereiken en neemt uitgebreid de tijd voor u.

Meer dan boekhouden alleen

Een goede accountant is dus niet alleen iemand die bezig is met de boekhouding, maar ook breed inzetbaar is op verschillende vlakken. De accountant kan ook ingezet worden voor meerdere taken. Heeft u als ondernemer bijvoorbeeld behoefte aan een financieel adviseur, dan kan een accountant deze taken ook (deels) waarnemen. De accountant kan de ondernemer ondersteunen bij bepaalde financieel beleidsmatige keuzes. De accountant kan vervolgens wijzen op de eventuele risico’s of voordelen van een beslissing. Ook moet een goede accountant een soort sparringpartner zijn: samen nadenken over de te varen koers van het bedrijf op financieel gebied.

Trainingen en diploma’s

Accountants die voor een gerenommeerd kantoor werken, worden regelmatig getraind en volgen cursussen in de laatste ontwikkelingen op het gebied van boekhouding, fiscaal en meer zakelijke dienstverleningen. Hierdoor bent u dus ook verzekerd van de juiste kennis en kunde, zonder dat u deze regelmatig dient bij te spijkeren. Sowieso kun je in Nederland pas accountant zijn na een vrij intensieve studie, stages en trainingen. Dit om de professionaliteit en deskundigheid van de accountancy te verhogen en te waarborgen. Een goede graadmeter is de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). Een professioneel kantoor is bij deze organisatie aangesloten.

De professional inschakelen

Accountants zijn vrijwel in iedere plaats in Nederland actief. Zoekt u toevallig een accountantskantoor in Nieuwegein of andere plaats? Een korte zoektocht op Google levert al veel resultaten op. Let op dat het wel belangrijk is dat u en de accountant een goede match moeten zijn. Vraag daarom altijd om een kennismakingsgesprek om te kijken wat jullie precies voor elkaar kunnen betekenen.

bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *