slaap

Het belang van een goed hoofdkussen

Veel factoren dragen bij tot een goede nachtrust. Deze factoren zijn onder andere de matras en de temperatuur van de kamer. Het juiste kussen hebben is een goed begin voor een betere nachtrust. Het vinden van het juiste kussen kan de kwaliteit van je slaap sterk verbeteren omdat het je slaaphouding verbetert. De juiste soorten hoofdkussens helpen je om je wervelkolom uitgelijnd te houden terwijl je slaapt. Dit geldt ongeacht je gekozen slaaphouding. Je nek en rug krijgen de steun die een optimale houding bevordert, waardoor je pijnvrij wakker kunt worden. Het juiste kussen vinden vereist ook dat je rekening houdt met je slaaphouding. Dit is een van de belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden als je een kussen koopt. Kussens van Sleepworld komen tegemoet aan een grote verscheidenheid van slaap stijlen van mensen. 

Wanneer moeten hoofdkussens vervangen worden?

De normale vuistregel voor de levensduur van een kussen is acht jaar of langer als je er goed voor gezorgd hebt. Sommige kussens gaan meestal niet zo lang mee. Een nieuw kussen is ongeveer om de achttien maanden nodig. Een goed gemaakt traagschuim kussen kan evenveel langer meegaan. Traagschuim kussens gaan ongeveer drie jaar mee. Het is tijd om een kussen te vervangen als het al bobbelig of plat is. Zorg ervoor dat je je kussens af en toe controleert om zeker te zijn dat je ze nog goed kunt gebruiken.

Het juiste kussen kiezen

Stevigheid is een persoonlijke keuze. Je kussen moet je hoofd ondersteunen en je ruggengraat uitgelijnd houden. Overweeg het type slaper dat je bent. Je hebt een zachter kussen nodig als je op je zij slaapt of als je echt graag op je buik slaapt. Een stevig kussen voldoet prima als je niet zeker bent van je slaaphouding. Een stevig kussen zal te hard voor je zijn als je een stevige matras hebt. Ook zachte kussens in combinatie met zachte matrassen zullen sommige mensen niet genoeg steun geven. Zachte kussens moet je gebruiken als je een harde matras hebt en stevige kussens als je een zachte matras hebt. Je moet bij het kiezen van een kussen ook rekening houden met de vulling van het kussen. Je kunt kiezen uit synthetische tot natuurlijke en biologische vullingen. De meest voorkomende vullingen voor hoofdkussens zijn schuim. Polyester vulling is ook populair vanwege de betaalbaarheid. Een andere overweging is de pasvorm. Misschien heb je een queensize kussen gekocht terwijl je een kingsize kussen nodig hebt om comfortabel met je partner te kunnen slapen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *