jaloezie

Verduisterende jaloezieën op maat

Jaloezieën op maat zijn de beste optie als je een raam moet afdekken dat geen standaardformaat heeft. Ze kunnen voor elk raam worden gemaakt. Er zijn stijlen en kleuren beschikbaar. Jaloezieën werken goed in de meeste kamers van het huis. Deze omvatten de keukens en badkamers. Traditionele jaloezieën zijn al jaren populair, maar zijn vanwege hun veelzijdigheid een nog populairdere keuze geworden voor de meeste huizen. De mogelijkheid om op maat gemaakte jaloezieën in elke kamer van je huis te gebruiken, maakt ze een gemakkelijke keuze.

Verduisterende jaloezieën

Verduisterende jaloezieën zijn een soort raamafdekking die voorkomt dat buitenverlichting de kamer binnenkomt. Deze jaloezieën blokkeren het licht dat overdag door een raam komt, maar laat het ‘s nachts binnen. Verduisterende rolgordijnen nemen ook minder ruimte in beslag dan standaard gordijnen en kunnen worden afgesteld met behulp van een draadloze bedieningseenheid. Naast het regelen van licht en privacy zijn er tal van andere voordelen aan het hebben van een set verduisterende jaloezieën in je huis. Ten eerste kunnen ze je kamers beschermen tegen nieuwsgierige blikken buitenshuis en ze zijn natuurlijk ideaal om je kamers donkerder te houden door verlichting te blokkeren, wat je slaapkwaliteit verbetert. Verduisterende rolgordijnen kunnen je helpen overdag te slapen door de hoeveelheid licht in je kamer te verminderen als je nachtdiensten draait. Ze zijn ook bijzonder handig als je hun blootstelling aan straatverlichting wilt beperken en toch van wat zonlicht wilt genieten als je ‘s ochtends wakker wordt. De thermische eigenschappen van verduisterende jaloezieën kunnen ook helpen om de temperatuur in je huis te regelen en de energierekening te verlagen. Ze kunnen de zonnestralen blokkeren en houden je huis ook koel tijdens warme dagen. Ze kunnen ook helpen je meubels te beschermen tegen de schadelijke UV-straling van de zon, die vervaging kunnen veroorzaken. Met jaloezieën blijven je meubels er dus langer fris uitzien.

Verduisterende jaloezieën ontwerpen

Het belangrijkste waar je op moet letten bij het ontwerpen van verduisterende rolgordijnen op maat is dat er geen openingen zijn tussen je raambekleding. Je kunt aluminium raamprofielen met de hand snijden of met een speciaal voor aluminium gemaakte profielfrees. Je kunt achteraf uitgesneden stukken alleen gebruiken voor ramen boven deuropeningen of onder inbouw verlichtingsarmaturen, maar deze zijn sterk reflecterend en hebben de neiging om door je jaloezieën te schijnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *