boot

Een biminitop voor de boot

Een biminitop kan een hele goede toevoeging zijn voor op de boot. Een biminitop zorgt voor een goede bescherming zon zodat u kunt genieten van een lange dag op het water zonder volledig te verbranden. Praktisch fungeert de top dus vooral als een zonnedak voor uw boot. Echter is de kap ook erg handig wanneer het hard regent en daarnaast kan een goede kap ook tegen ruige werkzaamheden. In deze blog leggen we u de voordelen van een biminitop, waar u op moet letten als u er een koopt en hoe u de kap monteert.

Verschillende soorten biminitops

Er zijn natuurlijk enorm veel verschillende boten, hierdoor zijn er ook veel verschillende biminitops. Door de verschillende afmetingen wordt er een onderscheid gemaakt tussen een 2-boogs, 3-boogs en 4-boogs biminitop. Met een 3-boogs biminitop kunt u in alle rust met harde wind laten staan. De 3-boogs biminitop van Victron is zeer stevig en hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken dat er iets mee gebeurt. Naast biminitops heeft Victron ook nog andere handige producten voor op de boot te koop. Victron heeft bijvoorbeeld ook accu’s voor boten te koop. 

De voordelen van de top is dus dat hij tegen een aardig stootje kan, daarnaast is het heerlijk om de keuze te hebben om in de schaduw te zitten. Wanneer u een hele dag op de boot zit wordt het al gauw erg warm in een kuip. Daarnaast zorgt de top er ook voor dat u minder snel verbrand. Wilt u toch liever in de zon zitten tijdens het varen van de boot? Dan kunt u de biminitop weer inklappen. 

Een biminitop kopen voor uw boot

Heeft u besloten om een biminitop te kopen? Wij helpen u graag met een aantal tips bij het kopen van de zonnekap:

  • Let op de maat van uw boot. Niet alle boten hebben dezelfde maat natuurlijk, het is dus zeer verstandig om van te voren te kijken hoe groot de afmetingen zijn voor de biminitop. 
  • Kies voor een top die goed past bij uw boot. Een biminitop kan een mooie accessoire zijn voor uw boot. Kies daarom voor een kleur die goed bij uw boot past. In de meeste gevallen zullen de tops donkerblauw zijn.
  • Ga na welk frame u wilt kiezen. Er zijn namelijk kappen van plastic, maar ook van aluminium. Wij raden u aan om voor aluminium te kiezen.
  • Ga na hoe lang de gekozen top mee gaat en hoe lang u garantie doorloopt, zo loopt u niet tegen onverwachtse problemen op.

U kunt er ook nog voor kiezen om en hoes te kopen voor uw top. Zo kunt u de top weer goed opbergen. Dit is vooral erg handig voor in de winter

Hoe monteer ik een biminitop?

Nu u de keuze van top heeft gemaakt kunt u gaan kijken hoe de kappen geïnstalleerd moeten worden. Het is goed te doen om zelf een top te installeren. Hiervoor hoeft u geen professional te zijn. Het moet alleen wel op de goede manier uitgevoerd worden. De kap moet namelijk goed worden afgesteld, zo is de kap beter bestendig tegen ruige weersomstandigheden. U kunt er altijd voor kiezen om het toch door een professional te laten doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *