Fysiotherapie

De fysiotherapeut. Misschien heb je er nog nooit mee te maken gehad. Erg fijn want dat betekent dat je nog geen ernstige klachten of blessures hebt gehad! Maar misschien ken je het verhaal ondertussen al wel. In het kort is een fysiotherapeut een specialist in het menselijk lichaam. Ze helpen jou als je moeite hebt met bewegen. Dat kan zijn doordat je een verkeerde houding hebt (aangenomen) met bijvoorbeeld zitten, door pijn in je spieren of gewrichten, of door een blessure. Wat de oorzaak ook is, heb jij moeite met bewegen? Dan ben je bij een fysiotherapeut aan het juiste adres.

Een bezoek aan de fysiotherapeut

Mocht je nou nog nooit bij fysiotherapie in Den Bosch geweest zijn, dan is het misschien lastig om je voor te stellen wat ze daar nou doen. In sommige gevallen heb je namelijk toch vooral rust nodig? In principe klopt dat, maar door het doen van verschillende oefeningen kun je het herstel vaak versnellen. Welke oefeningen dat zijn en hoe je deze het beste uitvoert, dat zijn dingen waar de fysiotherapeut je bij helpt. Tijdens mijn bezoek aan Van Vught Fysiotherapie gingen we eerst met de fysiotherapeut in gesprek over mijn klachten en waar deze vandaan kwamen. Op basis van die informatie kon de fysiotherapeut bepalen welke oefeningen geschikt waren voor mijn huidige situatie en belangrijk zijn voor mijn herstel.

Zorgverzekering

Een bezoek aan de fysiotherapeut zit soms ook in het basispakket van je zorgverzekering! Kijk dus van te voren even of jouw zorgverzekeraar je bezoek aan de fysiotherapeut vergoed, want dat is natuurlijk mooi meegenomen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *