bitcoin

Wat zijn cryptocurrency?

Tegenwoordig hebben we allemaal wel eens de namen Bitcoin of Ethereum horen vallen. Toch bestaat de crypto wereld nog niet eens zo gek lang. Ben je nieuw in deze moderne wereld en had je graag meer willen weten over cryptocurrency? In dit artikel leggen we je uit wat crypto’s zijn, hoe ze zijn ontstaan, waar je ze kunt kopen en welke crypto helemaal hot zijn. Benieuwd naar alle antwoorden op deze vragen? Ga er voor zitten, wij leggen je het uit!

Het ontstaan van crypto

Inmiddels bestaan er honderden verschillende cryptomunten, maar dit is niet altijd het geval geweest. Het ontstaan van de crypto hoe we die vandaag de dag kennen is namelijk begonnen bij de opkomst van Bitcoin rond 2009. In dit jaar werd de eerste Bitcoin gemined en kunnen we zeggen dat crypto toen is begonnen. Het unieke van crypto is dat het digitale munten zijn en dus niet tastbaar. Daarbij zijn ze ook decentraal, wat betekent dat er geen tussenkomst van derde is. Hierbij kun je denken aan overheden of banken. Dit heeft zowel voordelen als nadelen.

Waar kun je crypto kopen?

Wil je bijvoorbeeld Bitcoin kopen, maar weet je niet waar? Maak je geen zorgen. Wij gaan het je uitleggen. Crypto’s als Bitcoin of Etheruem koop je bij een online exchange. De meest bekende exchanges zijn bijvoorbeeld Binance, Bitvavo of LiteBit. Naast deze echanges zijn er enorm veel andere waar je crypto kunt kopen of verkopen. Waar jij een account aan wilt maken is geheel aan jou. Elke exchange heeft namelijk zo zijn voordelen. Bij de ene heb je lage fee’s en bij de ander heb je weer een enorm groot aanbod aan crypto’s.

Welke crypto kopen?

Nu je weet wat crypto zijn en waar je ze kunt kopen, is het natuurlijk de vraag welke crypto je nou moet kopen. Dat is een goede vraag! Elk jaar zijn er weer overal lijstjes te vinden met de nieuwe potentiële Bitcoin. Of deze daadwerkelijk de hoge Bitcoin koers gaan behalen is natuurlijk de vraag. Niemand weet dit zeker. Wil je crypto kopen? Verdiep je dan in een aantal crypto en lees je goed in.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *