telefoon

De voor- en nadelen van sim only op een rijtje

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die kiezen voor een sim only abonnement en dat is niet zonder reden. Er zijn ontzettend veel verschillende telefoonabonnementen waaruit je kunt kiezen. Alleen vaak zitten er toch een aantal haken en ogen aan. De één kost veel geld en de ander mist net een aantal mb’s. Met een sim only abonnement ben je instaat om zelf te bepalen wat je nodig hebt. In dit artikel zet ik de voor- en nadelen van sim only op een rijtje. 

Wat is sim only?

Sim only is een abonnement zonder dat je er een telefoon bij krijgt. Het woord zegt het al: je krijgt alleen een simkaart. Hierdoor betaal je alleen voor het aantal belminuten en internet. Sim only maakt het mogelijk om zelf een telefoon te regelen dat je wil gebruiken bij je abonnement of om je huidige mobiele telefoon te voorzien van een nieuw abonnement. 

De voordelen van sim only

De grote voordelen van een sim only abonnement zijn de goedkope prijs en de flexibiliteit. Sim only is simpelweg een stuk goedkoper, omdat je er geen nieuw toestel bij hoeft te kopen. De keus ligt helemaal bij jezelf of je ook een nieuw toestel wil kopen. Daarnaast is een sim only abonnement enorm flexibel. Het is namelijk elke maand mogelijk om je abonnement aan te passen en te verhogen. Kom je er bijvoorbeeld achter dat je meer internet verbruikt dan je van te voren dacht? Geen probleem, je kunt gewoon voor de volgende maand meer internet afnemen.

De nadelen van sim only

Eén van de weinige nadelen van een sim only abonnement is dat het lang niet bij elke provider mogelijk is om je abonnement te verlagen. Bij een vast contract van meestal minimaal een jaar geldt dat er een vaak een minimum dat je dient af te nemen. Dit zorgt ervoor dat als je een verkeerde inschatting hebt gemaakt van je gebruik, dat het niet mogelijk is om nog te veranderen. 

Lijkt het jou handig om gebruik te maken van een sim only abonnement? Neem dan snel een kijkje op https://ikvergelijkonline.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *