gewichten

De beste tips voor een gezonde levensstijlWil je dit jaar gezonder gaan leven? Dan is een nieuwe levensstijl erg belangrijk! Zonder de juiste gewoontes is het zo goed als onmogelijk om écht fit en gezond te worden. Hoewel je misschien op voorhand al overweldigd bent door wat je allemaal zou moeten doen om je gezondheid een boost te geven, bestaan er wel degelijk eenvoudige manieren om eraan te werken.

In deze blog vind je de allerbeste tips om je gezondheid in het nieuwe jaar te verbeteren!

De beste tips voor een betere fitness en gezondheidGoede gewoontes opbouwen, daar zijn wat werk en discipline voor nodig. Gelukkig maken de onderstaande tips het proces toch ietsje gemakkelijker:

– Eet gewoon zoveel mogelijk natuurlijk

Vaak denken mensen dat ze iedere calorie, gram suiker en vet moeten bijhouden of tracks om er zeker van te zijn dat ze niet zullen bijkomen. Eigenlijk is dat allemaal niet nodig. Hoewel het natuurlijk goed is om je niet bij elke maaltijd vol te proppen (zeker als je wilt afvallen), is een goede richtlijn om gewoon zoveel mogelijk natuurlijke en onbewerkte voedingsmiddelen te eten. 

Het zijn vooral de toegevoegde suikers en vetten, transvetten en het gebrek aan vezels en vitamines in industrieel bereide voeding, die je in vetmassa doen toenemen en futloos en moe maken. Richt je op natuurlijke voeding zoals groenten, fruit, granen, noten en een kleine hoeveelheid dierlijke producten – en de rest komt vanzelf!

– Beweeg regelmatig en op een gezonde manier

Zie je sporten nog altijd als iets dat je zou moeten doen, maar waar je eigenlijk geen zin in hebt? Of besef je dat gewoon elke dag actief zijn al volstaat om aan je fitness te werken? Neem de trap in plaats van de lift, ga een stukje te voet in plaats van altijd met de auto – meer is er eigenlijk niet nodig om je gezondheid te verbeteren. Eenmaal je aan je nieuw routine gewend bent, krijg je misschien vanzelf zin om nog méér te doen!

Ook is het belangrijk om te beseffen dat sporten niet per se betekent dat je jezelf uitput bij elke training. Gewoon je spieren en gewrichten gesmeerd en actief houden, bijvoorbeeld met lichte gewichten, is al voldoende om van de gezondheidsvoordelen van beweging te genieten. Doe je het daarbij met een vriend of partner, dan wordt het ook nog eens een stuk leuker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *