De juiste printer voor op kantoor kiezen

De juiste printer voor op kantoor kiezen

Thuis, maar vooral op kantoor, werken we steeds meer digitaal. Maar toch wint ouderwets papier het nog steeds regelmatig van werken in de cloud, een pdf, een Drive document of een online formulier. Het uit kunnen printen van bijvoorbeeld sollicitaties, foto’s of andere documenten kan gewoon heel praktisch zijn. Voor sommige bedrijven is het zelfs van levensbelang om een goede printer te hebben, zoals een architectenbureau, een grafisch bedrijf of een printstore.

Er bestaan veel soorten printers, de printer voor thuisgebruik is vanzelfsprekend heel anders dan een printer die geschikt is voor een bedrijf of kantoor. Hoe kies je de juiste printer voor op kantoor? Waar moet deze aan voldoen?

Waarvoor wordt de printer gebruikt?

Het is verstandig om goed te bedenken waarvoor je de printer gaat gebruiken voordat je deze aanschaft. Op kantoor worden over het algemeen documenten geprint die vooral uit tekst bestaan. Slechts een enkele keer wordt er een grafiek of foto geprint. In zo’n geval heb je genoeg aan zwart-wit printer. Met een kleurenprinter kun je ook in zwart-wit printen, maar een kleurenprinter is een duurdere aanschaf en bovendien duurder in gebruik dan een mono-printer.

Wanneer je hebt bepaald dat een kleurenprinter toch handiger is op jouw kantoor dan is de volgende vraag in welke formaten de printer moet kunnen werken. De meeste documenten worden geprint in A4 formaat, dit is standaard voor bijvoorbeeld documenten in Word. Voor sommige bedrijven is het echter nodig om in A3 formaat te kunnen printen, bijvoorbeeld voor het printen van posters. Printers van A3 formaat zijn een stuk duurder dan printers die alleen A4 formaat kunnen printen. Dus ga van te voren goed na of jouw kantoor echt een A3 printer nodig heeft.

Refurbished A3 kleuren laserprinter

Kan jouw kantoor wel een A3 printer gebruiken? Dan kun je ervoor kiezen om een refurbished printer aan te schaffen. Dit zijn printers die terug gestuurd zijn of gebruikt zijn, daarna worden ze vakkundig en grondig nagekeken, schoongemaakt, indien nodig gerepareerd en ge-update.

Wanneer je een refurbished printer aanschaft, koop je een printer die net zo goed werkt als een nieuwe printer, maar veel aantrekkelijker wat prijs betreft. Daarom kan het voor jouw kantoor heel voordelig zijn om een refurbished A3 kleuren laserprinter te kopen. Refurbished biedt je een kans op de beste printer voor jouw kantoor, van hoge kwaliteit, en bovendien veel goedkoper dan een nieuwe printer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *