De geschiedenis van de kuisheidsgordel

Veel van ons weten misschien wel het een en ander van een kuisheidsgordel, want ze worden vandaag de dag nog steeds wel gebruikt. Tegenwoordig wordt een kuisheidsgordel wel een beetje ander gebruikt dan vroeger, maar hoe zit het met de geschiedenis achter de kuisheidsgordel? Dit weten veel van ons niet echt, hoewel dit best wel bijzonder is. Wat weet jij van een kuisheidsgordel en de geschiedenis die hierachter schuilt?

Wat is een kuisheidsgordel?

Een kuisheidsgordel is een gordel die je rondom je geslachtsdeel kreeg gebonden, zodat je niet iets kunt doen wat verboden was. Een kuisheidsgordel was in de middeleeuwse tijd in de meeste gevallen gemaakt van een metaalsoort. In musea hebben de kuisheidsgordel lange tijd ten toon gesteld gestaan, hoewel je ze nu niet echt meer kunt vinden in een musea. De geschiedenis achter de kuisheidsgordel ligt volgens onderzoekers wel een beetje anders!

Hoe zit het met de geschiedenis achter de kuisheidsgordel?

In het verre verleden gebruikte men kuisheidsgordels bij een geliefde, dit waren vooral de ridders die voor een lange tijd van huis waren om te strijden. De kuisheidsgordel had een slot met een sleutel, waarbij de ridder de sleutel na het bevestigen natuurlijk meenam. Want stel je eens voor, vreemdgaan kan natuurlijk echt niet. Men wilde dat de vrouwen zich netje zullen houden op seksueel gebied, waarbij zelfs masturberen echt niet mocht. Niet alleen de vrouwen moesten de mannen trouw blijven natuurlijk, want hetzelfde werd verwacht van de mannen. Waarom wordt de kuisheidsgordel vandaag de dag wel weer gebruikt?

De kuisheidsgordel in een nieuw leven

Vandaag de dag zijn de kuisheidsgordels weer terug van weggeweest en dat is niet zonder reden. In de BDSM-wereld worden ze namelijk veelal toegepast, omdat men hier een opwindend gevoel bij krijgt. De onderdanige krijgt dan een kuisheidsgordel, waardoor het niet eenvoudig zal zijn jezelf te masturberen of een erectie te krijgen.

Welke soorten zijn er?

Er zijn tegenwoordig hele mooie moderne kuisheidsgordels, zowel voor mannen als voor vrouwen. Ze zijn er van metaal en van een soort leder, maar ook kunststof mag niet ontbreken. Wist je dat er zelfs kuisheidsgordels zijn die elektrische schokjes afgeven? Deze zijn door de dominante te bedienen met een kleine afstandsbediening. De BDSM-wereld was niet eerder zo opwindend als in de tijd waarin we nu leven? Zou jij een kuisheidsgordel willen gaan gebruiken, dat kan zowel als je ervaren bent of als je een beginner bent!

Tip: Nooit Meer Saai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *