Systeem voor jouw webshop kiezen

Je wilt een (nieuwe) webshop beginnen. Je weet al welke producten en tegen welke prijs. Maar nu moet je de webshop nog laten bouwen. En daarbij is de belangrijkste vraag: voor welk systeem ga je? Om jou te helpen met die keuze, zetten wij de overwegingen voor je op een rij.

Makkelijk internationaal met Lightspeed

Wil jij jouw producten in het buitenland verkopen? Als je dit meteen of binnen een paar jaar van plan bent, is een Lightspeed webshop de beste keuze. In Lightspeed kun je namelijk eenvoudig producten, buttons en de rest van je website vertalen. Terwijl de voorraad van alle landen samen op één plek wordt beheerd. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld het bekende WordPress, dat veel ondernemers als eerste systeem voor hun webshop gebruiken. Maar WordPress kan geen voorraden tussen meerdere talen beheren. Als een product dus bijna uitverkocht is in Nederland, moet je er zelf opletten dat mensen via de Franse website niet nog veertig stuks kunnen bestellen.

Goedkoop en nationaal

Als je juist binnen Nederland wilt blijven verkopen, is WordPress wel een goede optie. Dit systeem is verreweg het goedkoopste van alle beschikbare webshop systemen. Bovendien kennen veel ondernemers WordPress al. Jij waarschijnlijk ook. Je hoeft dus niet een heel nieuw systeem te leren kennen.

Webshop met app

Is jouw droom juist weer een stap verder te gaan? Met Shopify combineer je een webshop met een app. Zodat mensen via de computer en hun mobieltje eenvoudig bij jou kunnen bestellen. Met jouw eigen app kun je klanten beter aan je binden dan met een website. En maak je het makkelijker om een herhaalaankoop bij jou te doen. Ze hoeven immers niet naar een product te googlen, maar openen direct jouw app.

Het nadeel van Shopify is wel dat dit – net als WordPress – geen eenvoudige opties voor meertaligheid biedt. Je kunt wel plug-ins of apps installeren om jouw shop meertalig te maken. Dit kan echter behoorlijk veel geld kosten. Terwijl de meertaligheid bij Lightspeed al bij de prijs in zit. Maar de standaardversie van Shopify is vrij goedkoop. Helemaal als je bedenkt dat je hier een webshop en een app voor krijgt.

Jouw antwoorden bepalen

Wil je kortom binnen Nederland of internationaal verkopen? Ga je voor een webshop en een app of alleen voor een webshop? Met het antwoord op die vragen kun jij de keuze voor een webshop systeem zo maken.

Nog een laatste overweging: wel of niet met andere ondernemers sparren. Anderen kunnen jou natuurlijk wel over de voor- en nadelen van hun webshop systeem vertellen. Maar welk systeem het beste voor jouw situatie is, moet je toch echt zelf bepalen. Staar je daarom niet blind op de opmerkingen van andere webshopeigenaren. Neem hun ervaringen mee en maak jouw eigen keuze. Veel succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *