Boekhoudsysteem: maak het jezelf gemakkelijk

Voor het bijhouden van je administratie kun je een boekhouder inschakelen die je op een vakkundige wijze helpt om jouw financiën bij te houden. Ook kun je je boekhouding op een overzichtelijke en efficiënte manier zelf doen. Je hebt tegenwoordig een groot aanbod aan handige online en offline programma’s en systemen. 

Zo bespaar je jezelf een hoop rekenwerk en staat alles bovendien opgeslagen op een plek. Dat is een hele vooruitgang vergeleken met vroeger, toen we nog omkwamen in de uitpuilende mappen en belangrijke papieren om de haverklap kwijt waren! Ontdek in dit artikel wat een boekhouder doet en de voordelen van een boekhoudsysteem. 

Hulp bij de financiën 

Wanneer je zelf niet handig bent met cijfers of weinig tijd hebt kun je je administratie uitbesteden aan een boekhouder. Deze specialisten zijn op de hoogte van de huidige wet en regelgeving voor ondernemers, houden alles nauwkeurig bij en hebben bovendien zicht op welke kosten je kunt besparen. 

Dat kan je op jaarbasis vaak onnodige kosten schelen omdat je nooit te veel belasting betaalt. Bovendien voorkom je boetes wanneer je een boekhouder inschakelt, en is er minder risico op het maken van rekenfouten. 

Alles in een handig systeem

Wanneer je het geen probleem vindt om zelf de administratie te doen maar wel graag een gebruiksvriendelijk systeem wil gebruiken, is het gebruik van een online boekhoudsysteem een handige oplossing. 

Zo’n programma houdt automatisch bij welke facturen er nog betaald moeten worden, en berekent voor je omzetbelasting het btw percentage. Dat exacte bedrag kun je dan gemakkelijk apart houden waardoor je niet aan het eind van het jaar voor onaangename verrassingen komt te staan.

Online boekhoudprogramma

In 2022 staan online boekhoudprogramma’s zeer goed bekend als complete programma’s om jouw boekhouding voor het grootste deel zelf te doen. Je kunt een online boekhoudprogramma gebruiken ter ondersteuning. Het grote voordeel is dat je alles op één plek hebt en daardoor dus veel overzicht en inzicht hebt. Nog een bijkomend voordeel: je hebt een automatische back-up die je 7 jaar moet bewaren. Je kunt met een online boekhoudprogramma je boekhouding geheel of gedeeltelijk zelf doen. Zo kan een boekhouder ook prima ondersteunen.

Boekhouder inschakelen? Op deze website vind je een compleet overzicht van alle boekhouders uit Nederland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *