Gevelrenovatie

Alles over gevelrenovatie

Gevelrenovatie wordt in Nederland steeds populairder. Het brengt dan ook diverse voordelen met zich mee. Zo zorgt een goed onderhouden gevel voor waardebehoud of –vermeerdering, verhoogd het de levensduur én heeft het een positief effect op de isolatiewaarde. Maar naast deze voordelen heeft het voor Nederlanders nog één ander groot voordeel: de gevel oogt weer als nieuw. Genoeg redenen om te kiezen voor een professionele gevelrenovatie. Maar wanneer is het noodzakelijk? En wat valt er allemaal precies onder gevelrenovatie? In dit artikel leest u er alles over.

Wanneer is gevelrenovatie noodzakelijk?

Uw gevel heeft gedurende het jaar veel te verduren. Weersomstandigheden, bacteriën, grote verschillen in temperaturen en ga zo maar door. Logischerwijs dat een gevel na verloop van tijd aangetast wordt. Dit kan ertoe leiden dat er zichtbare en onzichtbare gevelschade ontstaat.

Zichtbare schade

Bij zichtbare schade moet u denken aan verzakkingen van het metselwerk, scheuren in muur, bakstenen of voegen. Oorzaken kunnen bijvoorbeeld constructiefouten, trillingen en de verschillen in weer en seizoen. Maar wat de oorzaak ook is, het doet de uitstraling van uw woning niet ten goede. Veel mensen kiezen er bij dergelijke schade dan ook snel voor om de gevel te laten renoveren.

Onzichtbare schade

Echter is het niet altijd aan de buitenkant te zien of een gevel renoveren noodzakelijk is. Er zijn namelijk ook vormen van onzichtbare schade. Panden die hierop extra risico lopen zijn woningen met vier woonlager of meer, panden die gebouwd zijn tussen 1945-1980, panden waarbij achteraf de spouw geïsoleerd is en panden met gemetselde gevels. Valt uw woning/pand in dit rijtje? Dan is het aan te raden om een gevelinspectie te laten uitvoeren.

Wat valt er allemaal onder gevelrenovatie?

Gevelrenovatie beslaat verschillende facetten. Maar, voordat er aan gevelrenovatie begonnen kan worden is het eerst belangrijk dat er een gevelinspectie plaatsvindt. Zo kan de oorzaak van het probleem vastgesteld worden om te voorkomen dat het in de toekomst weer gebeurd. Ook kan er een herstelstrategie opgesteld worden indien het bouwkundige problemen betreft.

Onder een professionele gevelrenovatie kunnen de volgende aspecten vallen:

  • Oplossen van vochtproblemen
  • Het vervangen van versleten voegen
  • Verhelpen van koudebruggen
  • Buitenmuur renovatie
  • Het bijplaatsen van RVS spouwverankering
  • Vervangen of repareren van bakstenen
  • Repareren van scheuren in de binnen- en/of buitenmuren
  • Herstellen of versterken van dragende constructies en lateien

Herkent u één of meerdere aspecten bij uw eigen woning? Dan is het aan te raden om op korte termijn een gevelexpert in te schakelen voor een uitgebreide gevelinspectie. Zo voorkomt u verdere schade aan uw woning én ziet uw woning er weer als nieuw uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *