cursus zakelijk engels

Zo verbeter jij je zakelijk Engels

Wil jij graag je zakelijk engels verbeteren? Dan kan dit een aantal verschillende redenen hebben. De meest voor de hand liggende reden, is omdat je vanuit zakelijk oogpunt wat vaker Engels zou moeten gebruiken. Dit kan zijn in woord, maar natuurlijk ook in geschrift. Waar we vaak het idee hebben dat onze Engelse taal prima is, is dit met zakelijk Engels een heel ander verhaal. Om ervoor te zorgen dat jij je zakelijk Engels kunt verbeteren, hebben we een aantal handige tips voor je, die je hierbij kunnen helpen.

Wat is je huidige niveau?

Om beter te kunnen worden, is het van belang om eerst in te schatten wat je huidige niveau is. Dit kun je doen door eenvoudig online een gratis test te doen, waarbij je direct weet op welk niveau je zit. Op basis hiervan kun je aan de slag om dit niveau te verbeteren. Dit kun je doen door het volgen van een cursus zakelijk Engels, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf aan de slag te gaan met verschillende oefeningen. Belangrijk is wel dat je dit dan ook consistent doet.

Stel voor jezelf een doel

Nu je weet waar je staat, is het belangrijk om ook te bepalen waar je naartoe wilt. Is het je doel om een vloeiend zakelijk gesprek te kunnen voeren via de telefoon of is het van belang dat je een goede zakelijk mail op kunt stellen. Op basis van het doel dat jij jezelf stelt, kun je uiteindelijk ook bepalen welke cursus of oefeningen hier bij horen, zodat je uiteindelijk op dit gewenste niveau uitkomt.

Leer iedere dag

Het maakt niet uit of je nu wel of geen cursus volgt, maar om de taal op zakelijk gebied sneller machtig te worden, is het aan te raden om voor jezelf iedere dag 10 woorden te leren, zodat je gedurende de week maar liefst 70 woorden tot je neemt. Ervan uitgaande dat je met een totaal van circa 2000 woorden een vloeiend zakelijk Engels gesprek kunt voeren, zal dit dus zeker bijdragen aan het sneller bereiken van je gestelde doel.

Pas het toe in de praktijk

Het volgen van een cursus of het doen van eigen oefeningen is natuurlijk heel leuk, maar zonder het toe te passen in de praktijk heeft het natuurlijk nog weinig zin. Schaam je daarom dus ook absoluut niet voor het feit dat je nog niet alles tot in detail beheerst. Mensen hebben er namelijk alle respect en waardering voor, wanneer je het gewoon probeert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *