Personeel fit en gezond houden, zo doe je dat!

Als werkgever spendeer je veel tijd aan je personeel. Personeel aannemen, opleiden, productief houden en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Als werkgever is het in jouw belang om ervoor te zorgen dat het personeel fit en gezond blijft. Maar hoe doe je dat? Het begint allemaal met het lezen van deze blog! 

Desinfecteren

Veel mensen werken in een ‘kantoortuin’. Een open ruimte waar 20 tot 30 man werkt. Gezellig en handig (zo blijven de lijntjes namelijk kort) maar op gebied van gezondheid niet de beste keuze. Wat heeft het coronavirus ons geleerd? Dat het erg belangrijk is om te desinfecteren. Computermuizen, toetsenborden, bureau’s, handvaten en ga zo maar door. Dagelijks worden ze door veel verschillende collega’s aangeraakt. Virussen verspreiden zich makkelijk via dit soort contactpunten maar ook via de lucht. Daarom raden we je aan om als werkgever voor voldoende ruimte desinfectiemiddel te zorgen. Desinfecteer dagelijk alle contactpunten en de lucht zodat virussen zo min mogelijk kans hebben om ´over te springen´. 

Denk aan ergonomie 

Een stoel waarvan de zithoogte aanpasbaar is en de mogelijkheid om het bureau te verstellen. Het zijn belangrijke opties die ervoor zorgen dat het personeel ergonomisch kan werken. Zeker op kantoor zit men vaak 6 tot 8 uur achter een computer te werken. Wanneer het personeel geen ergonomische werkplek heeft, kunnen klachten snel ontstaan. Een stijve nek, muisarm of rugklachten komen dan zo om de hoek kijken. 

Gezond binnenklimaat

Door met meerdere mensen tegelijk in een ´kantoortuin´ te werken zal de luchtvochtigheid over het algemeen dalen. Er is dan sprake van een te droge lucht en dit kan voor verschillende klachten zorgen. Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn. Een medewerker met hoofdpijn is lang zo productief niet en daarom is het van belang om te investeren in een gezond binnenklimaat. Dat kan bijvoorbeeld door voldoende planten te plaatsen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *