slot

Zo laat je zien dat jij de informatiebeveiliging van je bedrijf op orde hebt

Als bedrijf wil je kunnen laten zien dat je goed om kunt springen met informatie. Zeker sinds de invoering van de AVG (Algemene Verordening Persoonsgegevens) vinden zowel klanten, potentiële partners als opdrachtgevers het van belang dat je over de juiste certificatie op dit gebied beschikt, onder andere met een ISO 27001 certificaat. Met deze certificering wordt getoond dat er voldaan wordt aan alle gestelde eisen omtrent informatiebeveiliging. Je springt goed om met gegevens en doet er alles aan om deze te beschermen en hierbij niet de bestaande verordeningen te overtreden. 

Het belang van certificering omtrent informatiebeveiliging

Gegevens zijn gevoelige zaken. Met de data van klanten dien je zorgvuldig om te gaan. Doe je dit niet, dan kan dit vergaande consequenties hebben. Een datalek kan ervoor zorgen dat zakelijke relaties niet meer in zee met je willen gaan. Het heeft negatieve gevolgen voor je reputatie, wat er voor zal zorgen dat ook potentiële nieuwe klanten kiezen voor een ander bedrijf. Daarnaast kan het hevige financiële gevolgen hebben. Het is daarom van belang dat alles omtrent informatiebeveiliging op orde is. Je weet zeker dat alles goed is wanneer je beschikt over de juiste certificering, onder andere met een ISO 27001 certificaat.

Wat is een ISO 27001 certificering?

Certificering geeft aan dat een bedrijf officieel voldoet aan de gestelde eisen en normen. Dit is getoetst door een betrouwbare en onafhankelijke derde partijen. Eén van certificaten die hiervoor op zijn plaat is, is de ISO 27001 certificering. Dit is het belangrijkste certificaat waarmee een bedrijf kan aantonen dat er voldaan wordt aan alle eisen omtrent informatiebeveiliging. ISO staat voor Internationale Organisatie voor Standaardisatie. Voldoe je aan de eisen die door hen gesteld zijn, dan toon je als bedrijf aan dat je jouw zaken omtrent informatiebeveiliging op orde hebt.

Om het ISO 27001 certificaat te behalen, dien je te voldoen aan de gestelde eisen. Zo toon je aan partners, klanten en opdrachtgevers dat je voldoende doet aan de informatiebeveiliging. Zo is een samenwerking met jouw bedrijf een goed idee. Het is toch een risico om samen te gaan werken met een bedrijf dat niet over deze certificering beschikt. Daarom is het aan te raden om deze certificaten te behalen voor je eigen bedrijf. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *