Wil je niet naar een restaurant? Zo kun je het ook gezellig maken

Wil je niet naar een restaurant? Zo kun je het ook gezellig maken

De horeca is weer open en Nederland gaat dan ook massaal uit eten. Wil jij het een middagje of avondje gezellig maken met je geliefde, gezin of vrienden, maar heb je geen zin of geen geld om naar een restaurant te gaan en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan snel verder voor de beste tips om het gezellig te maken, zonder dat hier een horecabezoek bij komt kijken!

1. Maak een uitgebreid thuisdiner

Romantisch dineren zonder de deur uit te gaan? Dat is gemakkelijker dan je dacht! Je kunt namelijk ook thuis een heerlijk en romantisch diner voor twee verzorgen. Dit heb je nodig:

  • Recepten voor 3 tot 5 gangen, deze kun je gemakkelijk online vinden;
  • Kookgerei;
  • Een playlist met romantische muziek;
  • Kaarsjes;
  • Sfeerverlichting;
  • Een goede fles wijn;
  • Een mooi tafelkleed en eventueel mooi servies;
  • Een date.

2. Laat professioneel voor je koken

Ben je zelf niet keukenprins of keukenprinses? Geen probleem! Je kunt tegenwoordig ook een professionele kok inhuren die jullie maaltijd thuis voor jou en je date komt bereiden. Zo kun je genieten van een luxe, restaurantwaardig diner, zonder dat je je huis uit moet of zelf uren in de keuken moet staan! 

3. Ga gezellig (of romantisch) picknicken

Liever de deur uit? Organiseer dan een picknick voor jou en je geliefde, je gezin of je vrienden. Neem een koelbox mee en vul deze met allemaal lekkere hapjes en drankjes. Zorg voor een picknickkleed of voor wat stoeltjes om op te zitten en neem eventueel een draadloze speaker mee om een gezellig muziekje erbij aan te zetten. Ga je met een groep vrienden? Spreek dan af dat jullie allemaal jullie eigen koelboxen meenemen gevuld met een onderdeel van de lunch, het diner of de borrel: van hapjes tot sausjes, smeersels en drankjes: zo heeft iedereen een taak en is alles gemakkelijk en snel geregeld. 

4. Laat je favoriete eten bezorgen

Natuurlijk kun je het jezelf ook gemakkelijk maken en wel je favoriete restaurant supporten, zonder er daadwerkelijk heen te gaan. Je kunt heerlijk eten bestellen bij dat ene fijne restaurant in de buurt en dat thuis laten bezorgen wanneer het jou het beste uitkomt. Tip: bestel je eten op de website van het restaurant zelf, zo houden externe partijen geen commissies in en houd je favoriete horeca-uitbater er het meest aan over. Hij of zij zal je hier dankbaar voor zijn! 

5. Organiseer een ‘American Party’

Wil je een gezellig diner, een leuke barbecue of een toffe borrel organiseren met een groep vrienden of collega’s, maar wil je niet zelf opdraaien voor alle moeite en kosten? Organiseer dan een ‘American Party’. Een American Party is een feest waarbij iedereen zijn eigen eten en/of drinken meeneemt. Hiermee ontstaat er een heerlijk uitgebreid diner of een goed verzorgde borrel. Tip: voorkom dubbelingen en zorg at je voor iedereen inzichtelijk maakt wie wat meeneemt, door bijvoorbeeld een lijstje te plaatsen in een groepsapp of mensen zich te laten inschrijven via een online formulier of spreadsheet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *