Werknemers toekomstgericht werven en selecteren

Werknemers toekomstgericht werven en selecteren

Het gaat goed met je bedrijf, er komen veel nieuwe opdrachten binnen en je besluit om extra personeel aan te nemen. Dat is natuurlijk goed nieuws, maar het is ontzettend belangrijk om de juiste mensen aan te nemen, waar je met je bedrijf ook in de toekomst mee verder kunt. Zo zal het niet alleen nu, maar ook de toekomst goed gaan met je bedrijf. Wij geven meerdere manieren om te investeren in personeel voor de toekomst. 

Waar wil en verwacht je in de toekomst te staan met je bedrijf?

Dit is ongetwijfeld een van de belangrijkste vragen om te stellen. Wanneer je mensen aanneemt dan moet je eerst weten waar je verwacht dat je bedrijf in de toekomst zal staan. Zowel de verwachting als waar je op wilt. Deze zaken kunnen namelijk van elkaar verschillen. 

Vervolgens kun je op zoek gaan naar de mensen die je op dit moment kunt gebruiken, maar ook bij de visie voor de toekomst passen. Het heeft in de meeste gevallen geen zin om nu iemand aan te nemen die in de toekomst niet meer bij je bedrijf past.

Maak van tevoren een kader waaraan de ideale werknemer moet voldoen

Er intern een paar meetings over hebben en er zelf in je hoofd over nadenken is vaak niet voldoende om echt een kader te schetsen van hoe de gewenste werknemer er uitziet. Pak hier dan ook de informatie erbij over waar je verwacht dat je bedrijf in de toekomst zal staan en kijk hoe een nieuwe werknemer hier binnen past. Houd ook rekening met alle mogelijke externe factoren waarmee je in aanraking kan komen, zoals de effecten van digitalisering, automatisering en meer. 

Waar verwachten potentiële werknemers zelf in de toekomst te staan

Niet voor niets is het een van de meeste gestelde vragen tijdens een interview, waar iemand over 5 of 10 jaar verwacht te staan. Wanneer je personeel aanneemt dan kost het tijd en geld om iemand in te werken en zich binnen je bedrijf te laten vormen. Wanneer dat in de toekomst niet aansluit bij jouw bedrijf dan kan het verstandig zijn om toch op zoek te gaan naar een andere werknemer die wel dezelfde ambities voor de toekomst heeft, zoals jouw bedrijf heeft. Lees meer over de werknemer van de toekomst. 

Dit is natuurlijk nog niet alles waar je rekening mee moet houden en er komt nog veel meer om de hoek kijken. De situatie is natuurlijk ook sterk afhankelijk van jouw bedrijf en de markt waarin je werkzaam bent. Maar je kunt hier nog kijken voor meer tips om toe te passen wanneer je op zoek gaat naar personeel voor de toekomst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *