chicago

Wat zijn de leukste ‘second cities’ in Amerika?

Wil jij een keer een stedentrip maken in de Verenigde Staten, maar niet naar New York omdat iedereen daar al naartoe gaat? Naast The Big Apple beschikt Amerika over veel meer mooie steden, de zogenaamde ‘second cities’, bestemmingen waar je niet zo snel aan denkt bij een citytrip. Dit zijn de 5 mooiste steden van USA!

Chicago

Denk jij bij Chicago aan geweld? We kunnen je geruststellen. In de metropool Chicago wonen 10 miljoen mensen en als toerist kom je niet in aanraking met dergelijke gebeurtenissen in de buitenwijken. Sterker nog, de inwoners van Chicago staan in Amerika bekend om hun hartelijkheid en gastvrijheid. De bezienswaardigheden van Chicago? Te veel om op te noemen, maar een kleine selectie: de mooiste architectuur met de hoogste wolkenkrabbers, gratis festivals, de beste musea en uiteraard de stranden langs Lake Michigan.

Boston

Geschiedenis en Amerika gaan niet samen wordt wel eens gezegd. Als je Boston hebt bezocht weet je wel beter. Deze stad ademt historie. Dat zie je terug in de 4 kilometer lange Freedom Trail. Deze wandelroute passeert 16 verschillende bezienswaardigheden Boston, allen met historische waarde. Een prettige bijkomstigheid voor Boston is dat het helemaal in het noordoosten van de Verenigde Staten ligt, waardoor je al binnen een paar uurtjes vanuit Nederland voet aan de grond zet in Amerika.

Denver

Denver? Ja, Denver! De hoofdstad van de staat Colorado ligt niet voor de hand als je aan een stedentrip in Amerika denkt. De ‘Mile High City’ ligt aan de voet van de Rocky Mountains waardoor het een ideale uitvalsbasis is als je nationale parken zoals onder andere Yellowstone, Badlands of Arches wilt bezoeken. Maar deze stad in het ‘Wilde Westen’ heeft zelf ook meer dan genoeg te bieden. Het is zelfs één van de meest leefbare steden in het land. Als je van shoppen houdt ga je naar de 16th Street Mall.

Los Angeles

LA. The City of Angels. La-La Land. Het aantal bijnamen voor Los Angeles is eindeloos. En dat geldt ook voor het aantal dingen om te doen in Los Angeles. Ben je een fan van films en series? Dan is Los Angeles een feest der herkenning. Bijna iedere straathoek heeft wel eens dienst gedaan als filmset. Denk alleen al aan locaties als Santa Monica, Venice, Hollywood en Beverly Hills. Zon, zee en strand doen vanzelfsprekend de rest. Nergens in Amerika zijn de temperaturen zo aangenaam als in Los Angeles.

San Francisco

Last but not least: San Francisco! En als we het bij Los Angeles over een feest der herkenning hebben, dan doen de highlights van San Francisco daar helemaal niets aan onder. Deze heuvelachtige stad in het noorden van Californië heeft met onder andere de Golden Gate Bridge, Alcatraz, Lombard Street en de onvermijdelijke kabeltram niet alleen een enorme aantrekkingskracht op toeristen, ook techreuzen als Google, Apple en Facebook vonden in San Francisco hun droombestemming.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *